I Taastrupgaard blev 79 overvågningskameraer sprayet til. Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Bandefolk ville slette overvågning - ødelagde 79 kameraer

Unge fra Hvalsø, Slangerup, Frederikssund og Vordingborg er dømt for hærværk i Taastrup.

To unge fra bandemiljøet ville i sommer for alt i verden undgå at blive afsløret i at opholde sig i Taastrupgaard i Taastrup, hvor de havde forbud mod at opholde sig.

Derfor blev ifølge politiet hele 79 overvågningskameraer sprayet over med sort maling.

Men fredag er både de to og yderligere to andre af Retten i Glostrup blevet dømt for omfattende hærværk - og oveni er de to med bandetilknytning også straffet for at overtræde det såkaldte zoneforbud. 

Læs også Byråd erklærer krig mod banderne

Oplysningen om sagen kommer fra Københavns Vestegns Politi, der i en pressemeddelelse oplyser, at kampagnen mod kameraerne kostede 196.000 kroner.

Om aftenen 5. juli gik det først ud over 66 kameraer, og senere samme aften kom turen til yderligere 13 kameraer.

Zoneforbuddet blev begrundet med, at de på grund af deres forbindelse til en bandegruppering skabte utryghed i bebyggelsen.

I sagen var fire unge under tiltale. En 22-årig fra Frederikssund og en 18-årig fra Hvalsø havde begge zoneforbud. De to andre er en 17-årig fra Vordingborg og en 22-årig fra Slangerup. 

Læs også Maskeret bande truer familiefar: Nu råber han borgmesteren op

De to 22-årige er begge blevet idømt ubetinget fængsel i fire måneder, mens den yngste er straffet med to måneder, oplyses det fra politiet. Den sidste blev også dømt for røverier og fik i alt 20 måneder.

Sagen er blevet ført af anklagerfuldmægtig Anne-Kirstine Mathiesen.

- Retten tilkendegav, at fordi de tiltalte havde sympati for en bandegruppering, så retten på sagen med stor alvor, udtaler hun i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Læs også Bander og skyderi: Nu opretter politiet visitationszone