Foto: Scanpix

Bandefolk skyder efter ballerne: Derfor bliver de ramt bagi

Bandekonflikten er eskaleret i København, hvor unge mænd flere steder er blevet skudt og stukket i ballerne.

Slagsmål, knivstikkerier, skyderier, røverier, afpresning, narkohandel, hærværk og banderekruttering af unge helt ned i 9 års alderen.

Københavns Politi har haft mere end rigeligt at tage hånd om, når det kommer til at dæmme op for den blodige bandekonflikt, som siden foråret har været kraftigt eskalerende på Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter.

Alene denne uge har ordensmagten måttet rykke ud fire gange i forbindelse med skyderier.

Læs også Politiet om blodig bandekonflikt: 'Det er meget bekymrende'

To gange fredag blev der trukket våben. Og ligeledes både tirsdag og onsdag.

Her blev ofrene begge gange ramt i ballen, og det er muligvis ikke helt tilfældigt.

Et smertefuldt område 

Numsen er nemlig et yndet mål for bandegrupperinger, har Københavns Politi tidligere forklaret til MX.dk: 

- Det forlyder, at det at blive stukket i ballen efter sigende skulle være voldsomt smertefuldt og ydmygende for ofret og samtidig give gerningsmanden en eller anden form for oprejsning, har vicepolitiinspektør Torben Svarrer forklaret.

Desuden tror mange, at man ved at skyde eller stikke under bæltestedet kan undgå at at blive sigtet for drabsforsøg, hvis man anholdes. 

Typisk dør ofret nemlig ikke af en skade i ballen, og man kan argumentere for, at sigtelsen blot skal lyde på grov vold. 

Læs også Ekstremt mange skyderier: Her er der skudt i byen

Stik i ballen kan være en bytter fra forleden

I flere af sommerens sager er gerningsmændene gået efter den nederst del af kroppen, når de har stukket med knive eller skudt. 

Under fredagens skudepisode i Tingbjerg blev en mand ramt i foden. Den 25. juli blev en mand ramt i benet af en patron og 14. juli bliver en mand to gange stukket i låret og en gang i ballen, før tre mænd tramper ham i hovedet. 

Københavns Politi har tidligere udtalt til TV 2 Lorry, at noget tyder på, at de mange hændelser kan være gengældelsesaktioner, hvorfor konflikten eskalerer:

- Vi kan jo se, at når der er stukket det ene sted, så går der ikke ret lang tid, før der bliver stukket et andet sted, forklarer politikommisær i afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi Steffen Thaaning Petersen til TV 2 Lorry. 

Han kaldte episoden fra den 25. juli for 'en bytter' for forleden.