Ballonskipper bliver danmarksmester for syvende gang

56-årige Christoffer Mundt fra Albertslund sikrede sig lørdag titlen som danmarksmester i ballonflyvning for syvende gang. Næste mål er verdenmesterskaberne i Kroatien 2020.

- Det er godt, jeg ikke er en trolleybus, fordi så ville der være strøm i, den er heroppe hele tiden.

Reaktionen er ikke at tage fejl af, efter Christoffer Mundt og hans team blev danmarksmestre i Varmluftballon 2019 lørdag den 10. august.

Ved danmarksmesterskabet skulle holdene i år gennem to flyvninger, hvor de skulle igennem seks udfordringer og samle flest point.

Et hold bestod af en skipper og en navigatør, og ved en af opgaverne skulle en markør kastes tættest på et kryds på jorden.

- Man kan få 1000 point i hver konkurrence, men laver du et gennemsnit på 750, så har du en god chance for at vinde. I år røg vi op på 921 point, så det var helt vildt, siger Christoffer Mundt.

Vi besøger den nykårede Danmarksmester i ballonflyvning

For hele famillien

Christoffer Mundt fik sin pilotlicens i 1991, og har siden da brugt utallige timer i luften.

I dag oplærer han stadig skipper-talenter, og ifølge ham er der særligt en egenskab, som gør en god pilot. 

- Jeg kan finde vej på hvilket som helts landkort. Og lige så snart jeg kommer op i luften, så ved jeg for eksempel, hvor Brøndby Stadion er, og hvor Vestforbrændingen er. Min nordretning kører altid, og så jeg har det billede, der er nede på jorden, oppe i mit hoved, forklarer Christoffer Mundt. 

Alexandra Mundt er ligesom sin far blevet bidt af ballonflyvning, og har siden hun kan huske været en del af rejsen.

- Jeg har været med siden danmarksmesterskaberne, hvor jeg har været fem-seks år gammel, fortæller Alexandra Helbech Mundt.

Selv har hun i flere år været observatør fra jorden, og med sin mor som chauffør og onkel som tidligere konkurrent, har ballonflyvning en helt særlig betydning for familien.

- Det er rigtig, rigtig vigtigt med fællesskabet, for det er også alle de mennesker, vi møder, og det sammenhold vi har til Danmarksmesterskab, siger Alexandra Helbech Mundt.

Drømmer om mere

På trods af at Christoffer Mundt er syvdobbelt danmarksmester, må han stadigvæk reparere ødelagte balloner for at få det hele til at hænge sammen. 

- Det er faktisk det, som betaler mit danmarksmesterskab. Her tjener jeg penge ved at reparere luftballoner, og det kan jeg så tilfældigvis også, for jeg er en ballon-freak, siger han.  

Men efter et yderst succesfuldt DM 2019 er ambitionerne for fremtiden nu skruet op for skipperen og teamet.

- Jeg snakkede lige med crew-chefen tidligere, og hun sagde, at vi skal til VM næste år i Kroatien. Og så svarede jeg hende, okay, så gør vi det, slutter en glad Christoffer Mundt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere