Ballerup stritter mod kontroversielt statsligt bidrag

En enig kommunalbestyrelse i Ballerup udtrykker modstand mod omprioriteringsbidraget.

Kommunernes Landsforening, Indenrigsministeriet og Finansministeriet kan alle vente at høre fra Ballerups socialdemokratiske borgmester Jesper Würtzen i meget nær fremtid.

Her vil han udtrykke Ballerup Kommunes principielle modstand mod regeringens omprioriteringsbidrag, der betyder, at alle kommuner de næste fire år skal aflevere én procent af deres budget til staten. 

Helt konkret betyder det, at Ballerup Kommune fra 2017 skal aflevere 25 millioner kroner. Fra 2018 er det 50 millioner, og fra 2019 er det 75 millioner kroner i den årlige drift.

Henvendelsen fra Ballerups borgmester til KL og ministerierne kommer med opbakning fra en enig Kommunalbestyrelse. 

- 25 millioner kroner er rigtig mange penge, som vi kun kan finde på én måde – via besparelser - på et tidspunkt, hvor vi økonomisk også er presset af flere ældre og flere flygtninge. Bidraget er ikke kun en stor økonomisk byrde, men også et indgreb i kommunernes handlefrihed, siger borgmester Jesper Würtzen.

Udover besparelsen er Kommunalbestyrelsen enige i, at omprioriteringsbidraget også er et angreb på og en udhuling af det kommunale selvstyre. 

Flere borgmestre rundt om i landet frygter, at omprioriteringsbidraget vil give markant dårligere service og færre medarbejdere i kommunerne. Det fremgår af en rundspørge, som nyhedsbrevet Momentum har sendt til 98 borgmestre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik