Ballerup dropper kommunal tandpleje til ældre

Kommunalt tilbud om tandpleje til ældre har aldrig været den store suces - nu afliver Ballerup Kommune ordningen.

Tilbuddet er der. Men der er stort set ingen, der tager imod det. Så nu tager Ballerup Komune fat i tangen og trækker tilbuddet om tandpleje til ældre ud af tilbudspakken - som en rådden tand, der skal lirkes forsigtigt ud.

Ifølge Ballerup Komune selv, så er kommunen den eneste i landet, der har et tilbud om komunal ældretandpleje.  Ordningen stammer tilbage fra et frikommuneforsøg i 1986, og den betyder, at kommunens ældre kan få et årligt tilskud på 700 kroner til tandlægebesøg - men herefter er prisen den samme, som det andre betaler for at gå til tandlægen.

Og måske er det det relativt lave tilskud - som ret få mennesker vil kunne få glæde af - skyld i, at ordningen heller ikke er specielt udbredt. Ifølge komunens egne oplysninger, så var der i 2017 33 ud af 488 borgere, der sagde ja tak til at bruge den kommunale ældretanddpleje.

Ballerup Komune forventer at kunne spare omkring 2 millioner kroner om året på at nedlægge ældretandplejen. Og de 700 kroner, som borgere med lav indkomst hidtil har fået - og som også omtales som det særlige Ballerup-tilskud - det beløb vil de fortsat kunne få med og bruge hos deres private tandlæge.

Det er en enig komunalbestyrelse i Ballerup, der har vedtaget, at ordningen skal ophøre. Udfasningen begynder denne måned, og systemet forsvinder helt fra næste sommer.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik