Balladen om Helgoland: Bøsser får skylden

Politiker truer forening i kendt badeanstalt med at fratage dem ansvar for nøgenbadnings-faciliteter hele året rundt, efter homo-udtalelse.

Bøssemiljøet får nu skylden for, at foreningen Det Kolde Gys har forsøgt at lukke det kendte badeanlæg Helgoland for offentligheden ved samlet at kræve 1.400 kroner i medlemskontingent, hvis man vil benytte nøgenbadningsfaciliteterne. 

Det skriver Politiken, som har talt med den tidligere formand Anders Hjort. 

Han fortæller, at det var oppe og vende ved den første del af generalforsamlingen i maj: 

- Grunden til, at klubben vil lukke af på nøgenbadeafdelingen for ikke-medlemmer efter sankthans er, at der er en stor bøsseproblemstilling. Det uautoriserede internationale bøssemiljø bruger Helgoland til at jage engangsknald. Vi taler også om trækkerdrenge, siger han til avisen. 

Politiker: Diskriminerende og absurd

Den tidligere formand frygter, at Helgoland ender som Ørstedsparken i Indre By, der er kendt for at være et homoseksuelt mødested.

Men den udtalelse får gruppeformand for Radikale Venstre på Københavns Rådhus til at rase. 

Til Politiken kalder han det diskriminerende og helt absurd, og han understreger, at det ikke er en virkelighed, som han genkender. 

Men på Facebook går Tommy Petersen endnu videre. 

Her truer han med helt at smide foreningen på porten:

'Så tror jeg vist også, at den forening har skudt sig selv så meget i foden, at den får svært ved at gå igen. Chokerende påstande, som ingen hold har i virkeligheden. Jeg begynder at tvivle på, om Det Kolde Gys efter det her kan stå for noget som helst vedrørende Helgoland.'

Kommunen vil overtage driften

Onsdag vil kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune behandle sagen. 

Men allerede mandag erfarer TV 2 Lorry, at der er flertal for at åbne badeanstalten, således at kommunen overtager stedet over sommeren - og at der dermed bliver gratis adgang for alle københavnerne i disse måneder:

- Kommunen skal drive Helgoland om sommeren, så der er gratis og lige adgang. Så kan vinterbaderforeningen, der har omkring de her 4.600 medlemmer, få lov til at drive stedet om vinteren, sagde borgmester Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry mandag. 

Nu skal det alligevel ikke koste 1400 kroner at benytte nøgenafdelingen i badeanstalten.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik