Balladen om Amager Fælled: Tvivlsomt flertal for SF-forslag

Politikerne på Københavns Rådhus skal torsdag aften tage stilling til et forslag om at flytte et planlagt byggeri på Amager Fælled.

Det er punkt nummer 13 på Borgerrepræsentationens møde torsdag aften.

Det er et forslag, som Venstre på Københavns Rådhus har kaldt "rendyrket populisme".  

Og Socialdemokratiet mener, at det er at "stikke folk blår i øjnene".

SF vil forsøge  at skaffe flertal for et forslag om at finde alternative placeringer af det meget omdiskuterede byggeri Amager Fælled Kvarter. 

Et byggeri af 2300-2500 boliger, som har været planlagt i årevis og som skal finansiere den kommende Metrocityring. 

Planerne om byggeriet er stødt på stærk modstand. Tusindevis har protesteret. Blandt andet ved at danne en menneskering omkring det store område, som er Københavns sidste stykke oprindelig natur.

SF prøver nu at få byggefeltet flyttet. Og kan det det ikke lade sig gøre, er det målet at finde alternative finansieringsmuligheder til bevarelse af Amager Fælled. 

Og SF får støtte fra Enhedslisten, som har tænkt sig at give forslaget en chance. 

- Vi bakker selvfølgelig op om ethvert forsøg på at redde den sidste rest af oprindelig natur i København. Københavnerne har før reddet de indre søer fra at blive fyldt op med beton og asfalt for at føre en motorvej gennem byen. Og med det rigtige pres på flertallet, kan vi også redde Amager Fælled. Det drejer sig i bund og grund om politisk vilje, lyder det fra Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell.

Også de Radikales otte medlemmer af Borgerrepræsentionen stemmer for SFs forslag, velvidende at det er op ad bakke:

- Jeg vi være en meget lykkelig, grøn politiker, hvis der kunne findes nogle nye svar på de her spørgsmål, siger grupperformand  Tommy Petersen.

Venstre og Socialdemokraterne har på forhånd skudt forslaget ned. De mener alt er undersøgt, og at det ikke har nogen gang på jord. 

 

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kan heller ikke kan stemme for SFs forslag.

Dermed bliver de Konservative afgørende for, om forslaget bliver stemt hjem eller ej. Og de Konservative har ikke endeligt besluttet sig. Partiet kan kun stemme for, hvis byggefeltet kan flyttes til et andet sted på Amager Fælled, siger gruppeformand Jakob Næsager torsdag morgen til TV 2 Lorry.

Vælger man i stedet helt at bremse byggeriet, skal kommunen ud og finde de halvanden millard kroner, man oprindelig fik for jorden, og som altså for længst er brugt.

Det er de Konservative ikke parate til .

- Det er så ekstremt mange penge. Vi har haft et problem med bare at finde de 50 millioner kroner, som Regeringen tog fra de hjemløse siger Jakob Næsager, som kalder forslaget " en gratis omgang" for SF.

Der er ingen tvivl om, at punkt nummer 13 på Borgerrepræsentationens møde torsdag aften vil blive fulgt med stor interesse fra mange sider.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik