Ballade på Bryggen: Ung mand sigtet for vold mod betjent

Syv unge anholdt efter ballade på Islands Brygge. Det er anden weekend i træk, der er slagsmål på Bryggen.

Politiet måtte fredag aften rykke talstærkt ud til Islands Brygge, hvor op mod 50 unge skabte ballade og gjorde det populære sted utrygt. Syv blev anholdt, og en ung mand sigtes for vold mod tjenestemand.

Det oplyser Københavns Politi lørdag morgen til TV 2 Lorry.

I forbindelse med rutinepatruljering på Islands Brygge bemærkede betjente, at to større grupper af unge med indvandrerbaggrund opførte sig på en måde, der kunne udvikle sig i en kedelig retning, og da politiet anholdte en af de unge, eskalerede situationen. 

- Det er nogle grupperinger, der har forsamlet sig, og i første omgang er de sure på hinanden, men da vi så blander os, så har de set sig onde på politiet, siger vagtchef Jørn Brandsborg fra Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

Patruljen måtte tilkalde hjælp, og snart var Islands Brygge udover ballademagere fyldt med betjente og skræmte børnefamilier.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Fem unge i alderen 16 til 18 år er blevet sigtet for ordensbekendtgørelsen, mens en enkelt ung mand også er blevet sigtet er blevet sigtet for vold mod tjenestemand, fordi han kastede en dåseøl efter en betjent - betjenten blev dog ikke ramt. 

Politiet oplyste lørdag aften til Ekstra Bladet, at det var to grupperinger fra henholdsvis Vestegnen og Nørrebro, der havde 'pisset territorium af' på Islands Brygge.

Balladen på Islands Brygge fandt sted ved 20-tiden fredag aften. Det var overstået i løbet af en times tid, oplyser politiet. 

I sidste weekend var den også gal på Islands Brygge - her blev en 17-årig snittet med kniv i forbindelse med et masseslagsmål.

Se også: Ingen anholdt efter masseslagsmål på Islands Brygge

Politiet mener dog ikke, at der er tale om et stigende problem.

- Det er et yndet sted, hvor folk samles om aftenen, når der er godt vejr. Det er en god blanding af folk, der hygger. Jeg synes ikke, jeg har bemærket, at det skulle være et voksende problem med ballade på Bryggen, siger vagtchef Jørn Brandsborg til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere