Bakken-direktør efter brand: "Det er forfærdeligt"

En voldsom brand på Dyrehavsbakken har ødelagt to restauranter. Direktøren er ked af det, men glæder sig over, at ingen er kommet til skade.

00:46

Video: Presse-fotos.dk

Forlystelsesparken Dyrehavsbakken nord for København blev sent i går aftes ramt af en voldsom brand, der opstod i restauranten "Balkon 51". Branden har også ødelagt restaurant "Laura", der ligger i stueetagen i samme bygning.

- Jeg synes jo, det er noget forfærdeligt noget. Det er aldrig rart, når sådan noget sker, så jeg er selvfølgelig ked af det, når det nu er sket, siger Niels-Erik Winther, der er direktør for Dyrehavsbakken.

Læs også To restauranter brændt ned: Brandfolk kæmper stadig med flammerne på Bakken

Bakken, som forlystelsesparken kaldes i daglig tale, er en af verdens ældste, og især den gamle trærutsjebane er kendt blandt de fleste. Derfor glæder direktøren sig over, at der kun er sket materielle skader på bygninger, der kan erstattes.

Holder åbent som planlagt

Jeg synes jo, det er noget forfærdeligt noget. Det er aldrig rart, når sådan noget sker, så jeg er selvfølgelig ked af det, når det nu er sket.

Niels-Erik Winther, der er Direktør for Dyrehavsbakken

- Det var vindstille i går, så branden har ikke spredt sig. De nedbrændte bygninger kan heldigvis genoprettes, så det er jeg glad for. Jeg har også fået at vide fra de ansvarlige på området, at der ikke er sket skader på de elektriske installationer, så vi regner stærkt med i dag at holde åbent som planlagt.

Som noget nyt har Bakken åbent her i efterårsferien i tidsrummet 11-21. Det var kort før kl. 21, at branden igår opstod, så der var stadig mange gæster i parken i går aftes.

- Der skete heldigvis ingen personskader, og brandfolkene var hurtigt herude. De fik styr på situationen i restauranten og fik roligt hjulpet folk ud, siger direktøren.

Læs også Forlystelsespark i flammer: Stor brand brudt ud på Bakken

Til trods for, at parken i dag holder åbent, så skal man som gæst forvente, at brandfolkene i flere timer vil arbejde med det sidste slukning- og oprydningsarbejde.

Først derefter kan politiet gå i gang med at finde frem til en brandårsag, der altså har fået totalskadet to restauranter samt en fastfood-bod.

Langt fra første gang

Selv om situationen er trist for Dyrehavsbakken i dag, så er det langt fra første gang, at man står i en situation med en voldsom brand i den gamle forlystelsespark.

Så sent som i november sidste år blev brandfolk kaldt ud til en brand. Dengang var det på restaurant "Hvide Hest", at der var gået ild i en frituregryde.

Her havde Bakken heldigvis lukket for gæster, hvilket gjorde kampen mod branden lettere.

Læs også Brand i restaurant på Bakken

Men også tilbage i 1998 var Bakken plaget af en voldsom brand. Her var det en brand i restaurent "Bakkens Perle", som brandvæsenet blev kaldt ud til.

Du kan se et videoklip fra den voldsomme brand i 1998 i klippet herunder:

03:17 Luk video

Oprydningsarbejdet fortsætter

Kort efter kl. 14 i dag oplyser beredskabschef fra Beredskab Øst, at brandfolk fortsat er i gang med det sidste oprydningsarbejde efter branden på Dyrehavsbakken. 

  Foto: Presse-fotos.dk

- Der arbejdes lige nu med seks mand derude, og de forventer at være helt færdige og forlade Bakken om en times tid, siger Rasmus Storgaard til TV 2 Lorry. 

  Foto: Presse-fotos.dk

Han oplyder at skaderne er omfattende, og at hele den firkant, hvor Balkon 51 lå, nu er bortbrændt. 

- Enten er det helt udbrændt, eller også har kranerne i slukningsarbejdet været nødt til at grabbe resterne af konstruktionerne, så der er ikke noget tilbage, oplyser han. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik