Bagmand i Goldfinger-sag får syv års fængsel

Bagmændene i Goldfinger-sagen får syv og fem års fængsel. De syv år er mere end strafferammen normalt dækker.

De to bagmænd i den såkaldte Goldfinger-sag får henholdsvis syv og fem års fængsel ved Retten i Lyngby mandag for at orkestrere op mod 124 villaindbrud i Danmark. Der er tale om en af danmarkshistoriens største indbrudssager.

En 34-årig mand får syv års fængsel, selvom strafferammen for indbrud normalt kun går til seks år. Straffens længde skyldes anklagerens krav om forlænget straf for aktiviteten som bagmand for mange tyve og et stort antal indbrud.

Hans 25-årige medsammensvorne får fem år af Retten i Lyngby.

Dommeren forklarer blandt andet dommen med breve, der er sendt mellem de to dømte, mens den 34-årige sad varetægtsfængslet og den 25-årige sad i arresten. Alligevel lykkedes det den nu dømte at sende et brev til 25-årige med instrukser om, hvad han skulle benægte i retten.

Goldfinger-sagen handler om to bagmænds import og styring af udenlandske tyvebander, der hærgede over det meste af Sjælland i og omkring byerne Ringsted, Slagelse, Roskilde, Præstø, Holbæk, Hillerød og Greve primært i februar og marts 2012.

- I anklageskriftet har vi anført 110 navngivne indbrud, men baseret på de mange unavngivne steder, er det tydeligvis kun toppen af isbjerget, der er med i anklageskriftet, siger sagens anklager, Jette Malberg.

De tre domsmænd er enige om dommene, ligesom de udviser de to bagmænd fra Danmark, når deres domme er afsonede. De må aldrig vende tilbage.

I domsafsigelsen pålægges de to også at betale store summer erstatning til flere forskellige forsikringsselskaber, der har dækket tab fra de mange indbrud.

- En stor del af de tyvekoster, politiet har fundet, var indgraveret og prægede, så de kunne tilbageføres til helt bestemte indbrud og familier, fortæller dommeren.

Derfor kan forsikringsselskaberne kræve erstatning for helt specifikke indbrud, hvor tyvekosterne beviseligt er blevet stjålet af en af de tyvebander, som de to mænd stod bag.

Begge mænd har anket dommen på stedet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik