Bager får påbud mod at sælge til private

En bager i Rødovre føler sig forskelsbehandlet. I 27 år har han haft forretning på Krogsbækvej i Rødovre. Herfra har han i flere år solgt brød og kager - men det må han ikke, lyder det nu fra kommunen.

Bagerforretningen Det Daglige Brød ligger side om side med flere andre forretninger, men skiller sig ud. Den må nemlig ikke sælge sit brød til de kunder, der kommer forbi, siger kommunen. Årsagen er, at det ifølge lokalplanen ikke er lovligt at sælge til private på området.

Men bager Ove Niebuhr undrer sig - for pølsemanden må godt. Det samme må legetøjsbutikken og i øvrigt også alle de andre virksomheder på området.

"Jeg føler vitterligt, at det er forskelsbehandling. Jeg har drevet virksomhed i 40 år i Rødovre Kommune. De her virksomhedsbygninger har jeg haft i 27 år. Nu kommer så problemet," siger Ove Niebuhr, der er ejer af Det daglige Brød, til TV 2 Lorry.

I november sidste år modtog Rødovre Kommune en klage over støj fra bageriet. I den forbindelse opdagede kommunen, at det ifølge lokalplanen slet ikke er lovligt for virksomheder i området at sælge til private:

"Skal jeg overholde det, så skal de andre også. Loven er jo lige for alle," siger Ove Niebuhr.

Alligevel er det kun bageriet, der har fået et påbud. Vinhandleren, malerforretningen og bagerens mange andre naboer kan stik mod lokalplanen forsætte ufortrødent.

Til det siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen: "Vi har ikke ressourcer til at gå og kigge ind af vinduerne af egen drift. Det gør vi kun, når vi får klager."

Men den fremgangsmåde undrer både Venstre og Konservative i Rødovre Kommunalbestyrelse.

"Der er så åbenbart nogen, der ikke har overholdt reglerne i årtier. Det er lidt mærkelig, at man ikke fra kommunens side har været opmærksom på det før, og at man i øvrigt heller ikke har tænkt sig at reagere på det, medmindre der kommer en klage. Det kan jeg ikke forstå," siger Kim Drejer Nielsen, der er konservativt medlem af Rødovre Kommunalbestyrelse.

Står det til de Konservative, bør lokalplanen ændres, og virksomhedernes handel gøres lovlig:

"Vi skal ændre reglerne, så vi imødekommer, at der rent faktisk opstår noget liv i Islev," siger Kim Drejer Nielsen fra de Konservative.

Men det har lange udsigter, lyder det fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen: "Kommuneplanen skal ændres, og det er der procedurer for. Det skal i borgerhøring osv. Så kan man ændre på en kommuneplan. Og når man har gjort det, så kan man ændre på en lokalplan."

Men bagerejeren kræver samme vilkår som de andre virksomheder i området med det samme, og han er klar til kamp:

"Jeg bliver ved, til man har rettet ind. Det har jeg fortalt kommunen. Om jeg så skal bruge, jeg ved ikke, hvor mange penge på en advokat, så gør jeg det," siger Ove Niebuhr til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik