Foto: Lorry

Bådulykke: Mand død efter kapsejlads

63-årig sejler fra Nordsjælland er omkommet, efter han blev kastet i vandet ud for Lynæs Havn.

En fatal sejlbåds-ulykke kostede onsdag aften en 63-årig mand livet i bølgerne ud for Hundested i Nordsjælland.

Manden, som var om bord på båden sammen med tre andre personer, var på vej ind mod Lynæs Havn efter en endt kapsejlads, da ulykken fandt sted i kraftigt blæsevejr.

- Vinden har hevet fat i sejlet på båden, og så slår bommen den 63-årige i vandet, fortæller vagtchef Palle Jørgensen fra Nordsjællands Politi.

I et forsøg på at redde manden fra druknedøden spændte en af personerne på båden et reb om livet og kastede sig i bølgerne.

Men de resterende to kammerater mistede uheldigvis grebet i den anden ende af rebet, og så var der pludselig to personer, der drev rundt i bølgerne.

Det lykkedes dog for den modige redningsmand i vandet at svømme over til sin 63-årige sejlmakker og holde hans hoved over vandet, indtil hjælpen nåede frem.

Der blev slået alarm omkring klokken 20.45, og en helikopter og flere skibe deltog i redningsaktionen. Men den 63-årige mands liv stod ikke til at redde.

Det vides endnu ikke, om det er vandet, slaget fra bommen eller måske et hjertetilfælde, som har kostet nordsjællænderen livet.

- Dødsårsagen er ikke umiddelbart fastlagt, og det skal et ligsyn fastslå, siger vagtchef Palle Jørgensen.

Den ulykkesramte båd sejlede med tysk flag, men alle ombordværende var danskere.