Hans-Kristian Vittinghus blev den helt store redningsmand, da sendte de danske badmintonherrer i semifinalen ved VM for hold. Foto: Badminton Photo

Badminton-herrer hyldes efter historisk sejr

Tirsdag eftermiddag hædres Danmarks herrelandshold i badminton på Københavns Rådhus.

Der er sjældent set så euforiske glædesbilleder, som da Danmarks herrelandshold søndag for første gang nogensinde vandt guld ved verdensmesterskaberne i badminton, Thomas Cup.

Tirsdag eftermiddag bliver de nye verdensmestre fejret med rådhuspandekager på Københavns Rådhus.

- Vi er den femte nation i verden, der vinder Thomas Cup nogensinde, hvilket er en kæmpe sportspræstation. Jeg ønsker vores ti VM-herrer et kæmpestort tillykke med den fantastiske sejr, siger overborgmester Frank Jensen.

Han vil klokken 14.30 holde en tale for spillere, trænere og deres familier på rådhuset. Bagefter kan alle fans se guldmedaljer, Thomas Cup-trofæ, spillere og trænere på rådhusets balkon. 

Den adm. direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, ser indbydelsen som en anerkendelse af et stort og historisk resultat for badmintonsporten. 

- Et verdensmesterskab i badminton for hold, som spillerne har hentet hjem til Danmark, er et enestående og unikt resultat, fuldt ud på højde med EM i fodbold i 1992, siger Bo Jensen.

Danmark har været i finalen i Thomas Cup otte gange tidligere, men her er det alle gange blevet til nederlag. 2016 blev året, hvor sejren endelig kom i hus.