Baderåd drukner i dårligt vejr

Strandvejret har ladet vente på sig denne sommer, hvor regn, blæst og temperaturer under 20 grader har været dominerende. Alligevel har Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste været i havet flere gange for at hente badegæster i fare, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mange overhører nemlig rådet om, at man ikke må bade alene, og ser stort på forbudet mod at bade ved moler og bølgebrydere, når vejret ikke indbyder til at ligge på stranden og sole sig.

- Mange bader ved bølgebryderne, selvom det er en dårlig idé, og så er der mange, der har tendens til at bade alene i dårligt vejr. Vi har været ude og hente en håndfuld, bare i sidste uge.

Jeg sidder i Hornbæk, og her er der mange, der kommer gående fra havnen, og så hopper de i vandet ved molen. Det er jo ikke sådan, at man ligger på stranden, inden man hopper i vandet, når det er dårligt vejr, fortæller cheflivredder John Mogensen og forklarer, at det er farligt at bade ved siden af moler, fordi der typisk opstår en slags hestehuller med understrøm.

Formand for Rådet for Større Badesikkerhed, Sven Hedegaard, kan nikke genkendende til, at disse baderåd bliver sat over styr i gråt sommervejr. Særligt rådet om, at børn ikke bør bade alene.

- Problemet er, at forældrene ikke bader, hvis vejret er dårligt. De sidder i klitterne og skutter sig, og så bader børnene alene. Der er langt fra forældrene og ned til havet, hvis noget går galt, og det kan være, de slet ikke opdager det. Reaktionstiden bliver langsommere, siger Sven Hedegaard.

- Og så siger et baderåd, at man skal gå op, når man begynder at fryse. Det kan også være svært at overholde, hvis vejret er dårligt. Men problemet er, at kræfterne hurtigere slipper op, hvis man fryser, siger han.

Både Sven Hedegaard og John Mogensen opfordrer badegæsterne til at tage en snak med livredderen på stranden, inden de går i vandet. For livredderne ved, om der er blevet spottet hestehuller, og hvad der ellers kan være af farer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik