Badegæsterne er taget hjem: Nu ryddes der op ved stranden

Frivillige gør en forskel for havmiljøet. Denne gang er turen kommet til Svanemøllen Strand i København.

Billede fra en tidligere skraldeindsamling. Foto: Marc Christian Allentoft-Larsen

Efter en fantastisk sommer, hvor strandene i hovedstadsområdet er blevet flittigt brugt, er det nu tid til at rydde op. 

Den frivillige nonprofit organisation Os Om Havet indbyder søndag til skraldeindsamling ved Svanemøllen Strand på Østerbro i København. 

- Det bliver en hyggelig med fokus på affald i havmiljøet, fortæller Marc Christian Allentoft-Larsen, der er medstifter af Os Om Havet. 

Den frivillige organisation holder jævnligt skraldeindsamlinger - tidligere har det blandt andet været ved Nokken og på Amager Strand. I alt har organisationen indtil videre fisket mere end et ton affald op af havet. 

00:50

Frivillige samlede affald på Amager.

Luk video

- Det er mest plastikflasker og konservesdåser. Men vi har også fundet en stol, et skateboard, en brandslukker, nogle vvs-rør og en mælkekasse fyldt med beton - den var tung at få op, fortæller Marc Christian Allentoft-Larsen. 

Læs også Flere hundrede frivillige renser søerne i for affald

Præmier til mest og mærkeligste affald

Skraldeindsamlingen kommer både til at foregå på land og i vand.

Arrangørerne tager en bunke waders - både store og små - og nogle grabbere med til dem, der vil samle skrald på stranden og i vandkanten. Håbet er, at folk fra lokalområdet vil komme og gøre en god gerning for naturen. Derudover kommer der dykkere, der vil koncentrere sig om at indsamle skrald på havbunden. 

- Det kan være, vi får indsamlet 50 kilo affald. Det kan også være det dobbelte eller det halve. Det kommer an på, hvor gode folk har været til at rydde op efter sig på Svanemøllen Strand i løbet af sommeren, lyder det fra Marc Christian Allentoft-Larsen.   

For at gøre det hele lidt sjovere, vil der både være præmier til dem, der får indsamlet mest affald på stranden og i vandkanten og ude i havet. Samt en præmie til den, der indsamler det mest mærkelige stykke affald.  

Skraldeindsamlingen foregår søndag den 30. september på Svanemøllen Strand mellem klokken 10 og 14. 

Læs også Populær københavnsk strand får make-overTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik