Backgammon i Helsingør: Danmark spiller om europamesterskabet

I weekenden afholdes den tredje udgave af Europamesterskabet i backgammon på Hotel Marienlyst - og Danmark spiller med om guldet.

Selvom du måske ikke vidste det, så er Danmark kendt som en af verdens absolut stærkeste backgammonnation.

Det skal de bevise, når der i denne weekend afholdes Europamesterskabet i backgammon på Hotel Marienlyst i Helsingør.

quote Spillerne på det danske landshold kommer velforberedte og yderst motiverede

Michael Weile, Landstræner

- Spillerne på det danske landshold kommer velforberedte og yderst motiverede. Det vil være en fantastisk oplevelse at vinde Europamesterskabet for hold på dansk grund, siger landstræner Michael Weile.

Det er blot tredje gang, at Europamesterskabet for hold i backgammon afholdes.

Danmark vandt den prestigefyldte turnering i 2014, da spillerne fik alle brikkerne af brættet først i dem kroatiske by Dubrovnik. 

Individuel konkurrence foruden holdmesterskabet

- Vi forventer op mod 150 deltagere i den individuelle række. Marienlyst er den perfekte rmme for en turnering af denne størrelse, og vi ser frem til at tage imod de mange delatgere, siger Peter Toftsø, der er formand for Dansk Backgammon Forbund, og fortsætter:

- Og så håber vi selvfølgelig, at vi får en dansk Europamester. 

Den danske verdensstjerne Gus Hansen stiller også til start i det nordsjællandske. Gus Hansen er bedst kendt som en af verdens bedste pokerspillere, men den store verden af spil åbnede sig først efter han gjorde karriere indenfor backgammon.

quote Særligt glædeligt er det at Gus Hansen spiller på dansk grund igen

Peter Toftsø, formand for Dansk Backgammon Forbund

- Med 6 danskere fra verdensranglistens top 50 er det absolut realistisk. Særligt glædeligt er det at Gus Hansen spiller på dansk grund igen. Han spiller den individuelle turnering og vil være én af de varmeste outsidere til titlen, siger Peter Toftsø.

I 2016 udgaven af EM har mere end 110 spillere annoceret deres ankomt i den individuelle række, mens 15 hold er med for EM i hold.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik