Babyrytmik blev til venskab: Ziggy har fået en ny "gammel" ven

80- årige Else Olsen er en af de beboere på Plejehjemmet Sølund der liver gevaldigt op, når babyerne rykker ind.

Der er stor begejstring hver torsdag, når plejecenter Sølund får besøg af et babyrytmikhold. Forældrene til de små synger, danser og leger med deres børn, og de ældre er med så meget som muligt.

En af de beboere, der har stor glæde af de små livstykker, er 80-årige Else Olsen.

quote Der er en mand, som normalt ikke har så meget kontakt med os andre, men da han så lille Ziggy i dag, så lyste han op i et kæmpe smil.

Else Olsen

- Jeg synes små børn er dejlige, og det er skønt, at der sker noget, fortæller Else, der deltager ivrigt i rykmiktimen, som afholdes af forskellige frivillige.

Der er både nye og ældre sange på programmet denne torsdag, og de fleste af de ældre kender sangene og synger ivrigt med. Især "Jeg ved en lærkerede" vækker genklang - nogle af beboerne sidder også med en rørt tåre i øjenkrogen.

Babyrytmikken er et forsøg på at skabe kontakt mellem ældre og yngre mennesker, og nogle gange lykkes det til fulde. 

Forældrene synger og danser med deres børn
Forældrene synger og danser med deres børn
Foto: Milena Wimmer - TV 2 Lorry
Ziggy synes det er super at sidde på skødet af Else
Ziggy synes det er super at sidde på skødet af Else
Foto: Milena Wimmer - TV 2 Lorry

Et helt nyt venskab

Lene Leire-Mensah og hendes otte måneder gamle dreng Ziggy har været med på babyrytmikholdet fra begyndelse i marts måned.

Allerede under sin graviditet havde Lene tanker om, at hendes barn skulle være besøgsbaby, altså være et barn der kom ud og skabte liv på plejehjemmene.

quote Måske kunne vi være så heldige at finde en ny "gammel ven"

Lene Leire-Mensah, mor til Ziggy

- Så da jeg så det her initiativ, så tænkte jeg, at det var det, vi skulle. Måske kunne vi være så heldige, at vi kunne finde en ny "gammel ven". Og det har vi gjort, og vi har også set hinanden privat, fortæller Lene og kikker med et stort smil på Else, der står ved siden af hende. Else nikker og tilføjer: 

-Det er skønt at Lene og Ziggy vil komme. Vi har fået rigtig god kontakt, og det er dejligt at følge med i Ziggys liv.

Babyer og ældre mødes og sød musik opstår
Babyer og ældre mødes og sød musik opstår
Foto: Milena Wimmer - TV 2 Lorry

Mennesker mødes og sød musik

Plejehjemmet Sølund er et musikalsk plejehjem, og det betyder, at hver gang der er mulighed for det, så er der musik på programmet:

- Sidst inviterede vi indenfor, da der var Distortion. Vi er også med når der er jazzfestival og hver søndag er der cafe med levende musik, fortæller plejehjemmets musikterapeut, Julie Kolbe Krøier.

Det er kun de beboere, der har lyst, der er med på rytmikholdet, men 80-årige Else fortæller, at de små spreder glæde på hele Sølund, når de kommer på besøg.

- Der er en mand, som normalt ikke har så meget kontakt med os andre, men da han så lille Ziggy i dag, så lyste han op i et kæmpe smil.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik