Babyboom kan sende småbørn i pavilloner

Hørsholm Kommune forventer flere 0 til fem-årige, og det giver pladsproblemer i institutionerne. Så nu kan pavilloner blive løsningen.

Ida'er, William'er - og hvad nyfødte ellers bliver døbt i dag - er ved at vælte Hørsholm Kommune bagover. 

quote Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men det er på den anden side svært at være utilfreds med, at vi får flere børnefamilier.

Niels Lundshøj, Børne- og Skoleudvalgsformand (S) 

Et regulært børneboom presser nemlig kommunens institutioner. 

Derfor har Børne- og Skoleudvalget anbefalet Økonomiudvalget at bruge knap to millioner kroner på at bygge pavilloner ved Børnehuset Æblegården, så der er plads til yderligere 20 børn.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

-  Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men det er på den anden side svært at være utilfreds med, at vi får flere børnefamilier, siger Børne- og Skoleudvalgsformand Niels Lundshøj (S) til avisen.

50 flere to-årige

Det er udsigten til, at der over de kommende fire år vil komme langt flere børn mellem 0 og fem år, der tvinger kommunen til at handle.

quote Vi er pressede på kapaciteten, og vi står og mangler et sted mellem 135 og 150 pladser.

Niels Lundshøj, Børne- og Skoleudvalgsformand (S) 

I følge et notat fra Hørsholm Kommune forventes antallet af børn mellem 0 og fem år nemlig at stige med hele 10,4 procent.

Særligt blandt de to-årige forventes en stor stigning på 27 procent svarende til 50 børn.

- Vi er pressede på kapaciteten, og vi står og mangler et sted mellem 135 og 150 pladser. Det skyldes dels den generelle udvikling og dels, at vi får flere børn til kommunen, end vi tidligere har haft. Det er sådan set positivt, men det presser os på kapaciteten. Derfor har vi besluttet at anbefale Økonomiudvalget at bygge pavilloner ved Æblegården, så vi kan lette presset lige nu og her, siger Niels Lundshøj til Frederiksborg Amts Avis.

Arbejder på permanent løsning

Kommunen har omkring årsskiftet forsøgt sig med forskellige tiltag: En række daginstitutioner har øget kapaciteten, ligesom der er blevet ansat en ny dagplejer i kommunen. 

Men nu er mulighederne i kommunens eksisterende bygninger er ved at være udtømt, vurderer administrationen.

Ifølge udvalgsformanden arbejder de hårdt på at finde en permanent løsning til de mange børn. Men i første omgang kan pavilloner altså blive nødvendige. 

Det er ikke kun i Hørsholm, at børneboomet lægger pres på kommunen. Læs bare her:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik