Autoforhandler fuskede med kilometertæller: Nu skal han i fængsel

Hos brugtvognsforhandleren Match Automobiler i Frederikssund blev der fusket med kilometertælleren. Den tidligere bilforhandler skal nu i fængsel.

En tidligere bilforhandler fra Frederikssund er fredag blevet idømt en fængselsstraf for fusk ved Østre Landsret i København.

Den 34-årige mand svindlede med kilometertællerne på i alt 24 brugte biler, som han solgte fra forretningen Match Automobiler i Frederikssund.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Manden blev ved retten fundet skyldig, og skal nu tilbringe de næste et år og tre måneder i fængsel. 

Dommen er en stadfæstelse af den dom, som manden fik ved Retten i Hillerød i oktobe 2015. her ankede den tidligere bilforhandler sagen, hvor han krævede frifindelse.

Men stadfæstelsen gælder kun længden på fængselsstraffen. Landsretten valgte dommeren at dømme den tidligere bilforhandler for de forhold, som han var blevet frifundet for i byretten.

Det betyder, at de mange bedragede købere nu også kan rejse erstatningskrav mod den tidligere bilforhandler.

Fuppede bilkøbere kan kræve erstatning

Frederiksborg Amts Avis skriver, at 24 bilkøbere ifølge anklageskriftet har haft et formuetab eller risiko for et formuetab på samlet 850.000 kroner.

Tabet opstår, da de har købt biler, som har kørt væsentligt længere, end kilometertællerne i bilerne viste. 

For eksempel blev en Skoda Superb 2,0 TDI i 2012 solgt for 253.919 kroner. Bilens kilometertæller stod på 99.000 kilometer, men i virkeligheden havde bilen kørt hele 258.000 kilometer.

Den tidligere forhandler havde sørget for at skrue kilometertælleren mange tusinde kilometer baglæns. Anslået betalte køberen i dette tilfælde 85.000 kroner for meget for bilen, skriver avisen.

Den 34-årige forsvarede sig i retten med, at han ikke havde kendskab til svindlen, og at forretningen i øvrigt blev drevet af hans bror, mens han selv lå syg i Libanon.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik