Autister og ADHD-børn en dårlig cocktail

80 elever fra Fjordskolen og CSU i Roskilde er netop flyttet ud i det tidligere rådhus på Sognevej i Gundsømagle. Flytningen bekymrer både forældre og Niels Egelund, der er professor i specialpædagogik ved Aarhus Universitet. Hvor børnene fra Fjordskolen hidtil har været opdelt alt efter, om de led af ADHD eller autisme, skal de nu gå i skole sammen.

- Det er ikke lige den bedste kombi, og det kræver, at personalet holder de sværeste ADHD'ere væk fra de sværeste autister. Børn med autisme tåler ikke, at der sker for mange ting omkring dem. Det kan godt være svært at undgå, hvis der flagrer tre-fire ADHD børn med et højt energiniveau rundt om dem, siger Niels Egelund til DAGBLADET Roskilde.
For nogle autister kan uroen være så grænseoverskridende, at de bliver angste og kryber sammen i et hjørne og græder, fortæller professoren. Forældrene frygter da også, at politikerne mere har tænkt på tal end på børnenes velbefindende, da de besluttede at flytte skolerne på Vestre Hedevej og Østervang til det gamle rådhus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

playHer er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere