Australske Catherine reddede 68-årig mand fra druknedøden

En resolut australsk kvinde trådte til, da en lokal sejler faldt over bord i Hornbæk tidligere på dagen. Hun kommer nu med en appel til andre.

Takket været en 36-årig australsk kvinde slap en 68-årig sejler fra Hornbæk mandag eftermiddag fra en ulykke med livet i behold.

Da manden var på vej ombord på sin båd i Hornbæk Havn, faldt han, slog nakken og røg i vandet, fortæller vidner til Frederiksborg Amts Avis.

Manden nåede at ligge nogle minutter i vandet, før Catherine Watts opdagede, at den var helt gal og resolut hoppede i vandet. Hun befandt sig et godt stykke væk, og måtte derfor løbe et godt stykke først.

- Jeg er meget lettet over, at det lykkedes at redde ham, siger hun mandag aften til TV 2 Lorry.

quote Han var meget blå i ansigtet, trak ikke vejret og havde slået sit hoved meget voldsomt. Det var faktisk ret skræmmende

Catherine Watts

Beredskab: Hun redde hans liv

Hun frygtede, at det allerede var for sent at hoppe i vandet.

- Han var meget blå i ansigtet, trak ikke vejret og havde slået sit hoved meget voldsomt. Det var faktisk ret skræmmende, fortæller hun.

Hun fik ham ind til bolværket, hvorfra beredskabet kunne hive ham op.

Catherine Watts' indsats gjorde en stor forskel, lyder det fra beredskabet.

- Hun reddede hans liv, men mandens situation er fortsat kritisk, siger indsatsleder ved Nordsjællands Beredskab, Henrik Dippel, til Frederiksborg Amts Avis.

Opfordrer til at lære førstehjælp

Hvad der var årsagen til ulykken er endnu uvist.

Cathrine Watts, der har tilbragt nogle måneder i Danmark sammen med sin mand som led i en sejlads rundt i Europa, har en stille bøn til alle, der ikke kan førstehjælp.

- Tag nu og få det lært, selv om I forhåbentlig aldrig får brug for det, siger hun.

Mandens tilstand er her til aften ukendt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik