Au pairer skal have flere lommepenge

De mange au pairer i for eksempel Nordsjælland kan se frem til bedre forhold - beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) forbedrer forholdet for dem - Enhedslisten bakker op.

Au pair-ordningen skal forbedres, så au pairer fremover får 4000 kroner i lommepenge om måneden mod nu 3250 kroner. Det svarer til cirka 60 kroner i timen i samlet indtægt ved 30 timers arbejde om ugen inklusiv værdien af fri kost og bolig. Samtidig får en au pair lov til at holde fri på officielle danske helligdage.

Det foreslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i notatet "Indholdet af udspilspakken på au pair-området". Pakken rummer 14 forslag, som forbedrer au pair-ordningen.

Der lægges op til, at au pairer fremover får en ugentlig fridag samt ret til at holde fri en fast halv dag om ugen. Samtidig skal værtsfamilien skrive et arbejdstidsskema for en normal arbejdsuge med arbejdsopgaverne.

Lommepengene skal indbetales på en dansk bankkonto. Så kan såvel værtsfamilien som au pairen dokumentere, at der er udbetalt det korrekte beløb i lommepenge.

Når lommepengene hæves til 4000 kroner om måneden, nærmer Danmark sig niveauet i Norge. I Sverige får en au pair mindst 3500 svenske kroner (cirka 3050 danske kroner) om måneden. I Norge er minimumtaksten 5000 norske kroner (cirka 4900 danske kroner).

Endelig skal værtsfamilien fremover både betale au pairens ud- og hjemrejsebillet fra Danmark. I dag skal værtsfamilien kun betale billetten tilbage til hjemlandet.

Enhedslistens ligestillingsordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, glæder sig over fremskridt for au pair-ordningen.

- Det er et godt forhandlingsudspil, men det er underligt, at Danmark halter bagud Norge med lommepenge. Mange tager au pair-ordningen som et arbejde. Nu får man 3250 kroner om måneden, og selv om beløbet hæves til 4000 kroner, er det tæt på social dumping, siger Jørgen Arbo-Bæhr.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik