Attraktive skatteydere dropper forstæderne

Erhvervsaktive haster ud af hovedstadsområdet, hvilket truer kommunernes økonomi, skriver Berlingske.  

De københavnske forstadskommuner står over for en alvorlig økonomisk trussel, skriver Berlingske fredag.
Hver anden kommune i hovedstadsområdet vil nemlig i de kommende 20 år opleve, at over 10 procent af de mest attraktive skatteydere i den erhvervsaktive alder fraflytter.
Samtidig vil antallet af ældre vokse til nye højder. Og det betyder, at forstadskommunerne på én gang mister skatteindtægter, men samtidig kan se frem til stigende udgifter på ældre- og sundhedsområdet.
Hver tredje kommune i Region Hovedstaden har derfor tænkt sig at søge miljøminister Karen Ellemann (V) om tilladelse til at opføre familieboliger på ubebyggede, grønne arealer. Det fremgår af en rundspørge foretaget af Berlingske Research.
Det skal være med til at tiltrække flere børnefamilier og dermed give flere penge i kommunekassen.
Helsingør Kommune er én af de kommuner, der i stigende grad oplever, at borgerne flytter til København, mens flere og flere ældre bliver boende i parcelhusene.
Kommunen har derfor planer om at bygge 1000 nye boliger.
- Det er et problem for os, at det er de produktive skatteydere, der vælger at flytte til København. Derfor har vi en vision om at tiltrække 1000 nye børnefamilier inden for en 10-årig periode, siger Helsingørs borgmester, Johannes Hecht-Nielsen (V), til Berlingske.
Miljøministeren er positiv, men allerede opmærksom på problemet.
- Der er rigeligt med ubebyggede arealer uden for Ring 3, der er reserveret til boligformål, siger Karen Ellemann til avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik