Attraktionskrig i Nordsjælland: Frederiksborg slår Kronborg

VisitDenmark har netop offentliggjort top 300-listen over attraktioner i hele Danmark. Den viser, at placeringerne i Nordsjælland har forskubbet sig.

Når det gælder besøgstal i 2015, har Frederiksborg Slot vippet Kronborg Slot af pinden. Det viser VisitDenmarks netop offentliggjorte tal over antal besøg for attraktioner i hele landet.

På det Naturhistoriske Museum Frederiksborg Slot har fremgangen været markant. Således har slottet i Hillerød haft besøg af mere end 90.000 flere gæster end i 2014. Og den voldsomme stigning i besøgstal har medført, at slottet nu har overtaget en 24. plads på listen - en plads, som Kronborg sidste år tronede over.

Det sagnomspundne slot i Helsingør må i stedet se sig slået af både Frederiksborg Slot og Det Kongelige Christiansborg, hvilket forviser Kronborg Slot til en 26. plads på attraktionslisten i år - til trods for at slottet har haft en besøgs-fremgang på næsten 20.000 gæster.

Dog er det ikke de to slotte, der holder kronen på attraktionslisten for Nordsjælland. Det gør Louisiana, der indtager en flot sjetteplads på listen med hele 800.000 gæster i 2015.

- Jeg synes i det store hele, at det er flot. Louisiana er i særklasse. De har gjort noget for at få øget besøgstallet ved at udvide med åbningstid om aftenen. Både Kronborg og Frederiksborg Slot arbejder benhårdt. Det gør Museet for Søfart også, siger direktør i VisitNordsjælland, Annette Sørensen, til Frederiksborg Amts Avis.

Og M/S Museet for Søfart, der åbnede i 2013, er da også at finde i top 50 på listen. De må dog se sig dumpet otte placeringer ned, og indtager nu en 47. plads.

Overfor Frederiksborg Amts Avis roser Annette Sørensen de to slotte, som hun mener bliver en stadig bedre spiller i attraktions-landskabet.

- I år har Hamlet Live på Kronborg skuespillere, der opfører historien omkring Hamlet. Gæster går ind og oplever slottet samtidig med, at de møder skuespillerne. Det håber jeg giver mange flere gæster. Og jeg synes, Frederiksborg Slot er blevet gode til at lave spændende udstillinger for den brede målgruppe, siger hun til avisen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere