Attendo-chef kan ikke genkende kritik

Regionschef afviser kritikken fra Dansk Sygeplejeråd – men erkender, at selskabet har udfordringer i Gribskov.

Det vækker bekymring hos Dansk Sygeplejeråd, at det private firma Attendo, der driver sygeplejen i Gribskov Kommune i flere tilfælde har ladet personale med anden eller slet ingen relevant uddannelsesbaggrund løse opgaver, som burde løses af sygeplejersker.

quote Jeg kan ikke genkende det. Vi har arbejdet meget målrettet med, at alle medarbejdere uanset faggruppe ved hvilke opgaver, de må varetage

Dorte Dahl, regionschef, Attendo

- Det er rigtigt alvorligt, for det betyder potentielt at borgeren får forværret sin tilstand. For patientsikkerheden og den faglige kvalitet er det rigtig alvorligt, sagde næstformand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Hovedstaden, Mette Sofie Haulrich, tidligere på dagen til TV 2 Lorry.

Regionschef i Attendo, Dorte Dahl, kan ikke genkende kritikken.

- Jeg kan ikke genkende det. Vi har arbejdet meget målrettet med, at alle medarbejdere uanset faggruppe ved hvilke opgaver, de må varetage, siger hun til TV 2 Lorry.

- Ingen er kommet til mig med kritikken

Der er blandt andet udarbejdet en ny vejledning, der oplyser de ansatte om videredelegationen af opgaver i det daglige, forklarer Dorte Dahl.

Taler de ansatte så usandt?

- Det siger jeg ikke. Når jeg ikke kan genkende kritikken, er det jo fordi, de pågældende medarbejdere ikke har fortalt os om det. Det ville jeg ønske, de havde, for det er meget svært for mig at forholde mig til, når jeg ikke ved hvilke konkrete situationer, der henvises til. Hvis jeg fik det at vide, ville jeg selvfølgelig handle på det, for det er jo ikke i orden, siger Dorte Dahl.

- Vores udfordringer ligner andres

Hun har heller ikke mange kommentarer til, at flere sygeplejersker har forladt virksomheden, fordi de ikke kunne stå inde for det sygeplejefaglige niveau.

- Det er rigtig svært at forholde mig til, når jeg ikke ved hvem det er og hvilke situationer, de taler om. Jeg har ikke kendskab til sygeplejersker, der har forladt os af den grund. Det er rigtigt, at vi har svært ved at rekruttere sygeplejersker og det er et vilkår, vi deler med både kommuner og andre private i Nordsjælland, siger hun.

Udfordringerne med at tiltrække sygeplejersker får betydning for den pleje, Attendo leverer, erkender Dorte Dahl.

- Vi er ikke altid er lige så mange sygeplejersker, som vi synes, der skal til for at løse opgaverne forsvarligt. I de situationer er vi nødt til at bestille vikarer fra vikarbureauer. Det er jo ikke optimalt hverken for os eller borgerne.

Medarbejdere kan sige fra

Når nu I har svært ved at tiltrække tilstrækkeligt med sygeplejersker, er der så personale, der påtager sig opgaver, de ikke er uddannet til?

- Det vil jeg ikke mene. Det er enhver medarbejders opgave at sige fra, hvis man står med en opgave, som man ikke føler sig kompetent til. Hvis vi ikke har sygeplejersker nok, bestiller vi vikarer.

Som jeg forstår det er der et område i kommunen, hvor der kun er én kørende sygeplejerske. Er det korrekt?

- Der er ingen grupper, hvor der kun er en sygeplejerske til at løse opgaverne.

quote Medarbejderne har tavshedspligt i forhold til borgerne, men der står ikke noget om, at de ikke må gøre opmærksom på hvis der er problemer eller noget, vi kunne gøre bedre.

Dorte Dahl, regionschef, Attendo

Ingen mundkurv

Er det korrekt, at der er et eksempel på, at en gymnasieelev, som har arbejdet for jer, har givet insulin til en borger?

- Hvis jeg får kendskab til at den slags sker, så vil det give anledning til nogle alvorlige samtaler, og det vil også få konsekvenser for dem. Ingen må bede en gymnasieelev om at løse den opgave, siger Dorte Dahl.

Hun afviser, at medarbejderne er blevet udstyret med en mundkurv i form af en tavshedsklausul i kontrakten, sådan som Dansk Sygeplejeråd og en tidligere ansat ellers har udlagt det.

- Medarbejderne har tavshedspligt i forhold til borgerne, men der står ikke noget om, at de ikke må gøre opmærksom på hvis der er problemer eller noget, vi kunne gøre bedre. Det forventer jeg nærmest, at de gør.

Attendo og Gribskov Kommune vil nu mødes for at drøfte, hvordan virksomhedens vilkår for at drive hjemmesygeplejen kan forbedres. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik