Asylsøgere forhindres i at blive folkekirkemedlemmer

Når sogne- og indvandrerpræst i Vesterbro Sogn Niels Nymann Eriksen døber asylsøgere uden cpr-nummer, skriver han altid en dåbsattest.

Men til forskel fra andre dåbsattester er disse uofficielle og bliver ikke registreret noget sted. Det betyder, at asylsøgeren formelt set ikke bliver medlem af folkekirken ved dåben. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Denne forskel sker ikke med Niels Nymann Eriksens gode vilje. For flere år siden fik han en påtale af politiet for at døbe en asylsøger uden cpr-nummer, og af Kirkeministeriet har han efterfølgende fået forklaret, at det skyldes usikkerhed om asylsøgernes identitet.

Ud fra sin kontakt til andre aktører inden for området skønner indvandrerpræsten, at det de seneste par år har drejet sig om 50-100 asylsøgere, der årligt konverterer til kristendommen. Ifølge ham kan det uofficielle medlemskab dels få asylsøgere til at føle sig som andenrangsmedlemmer, dels skade folkekirkens selvforståelse.

Sagen bør tages op blandt biskopperne

"Det er et problem, hvis folkekirken bliver så meget en del af staten, at den får svært ved at rumme de mennesker, som er på kanten af vores samfund, men som også er en del af det folkekirkelige fællesskab," siger Niels Nymann Eriksen.

Sammen med kirkekonsulent og ph.d. Mogens S. Mogensen har Niels Nymann Eriksen fremlagt problematikken i Folkekirkens mellemkirkelige Råd på et møde tidligere i maj måned. Her var der enighed om, at sagen skal tages op med landets biskopper, siger sekretariatschef i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, Jørgen Skov Sørensen.

"Lige netop konvertitter, der er i en speciel situation, har måske i særlig grad behov for at vide, at de er fuldgyldige medlemmer af den kirke, de har valgt. Derfor er det et spørgsmål om at undgå a- og b-medlemmer af folkekirken."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik