Asylcenter forbereder flygtninge på nytårsbrag

De mange nytårsbrag kan minde om noget helt andet, hvis man er beboer på et asylcenter.

I overmorgen vil det knalde, gjalde og sprænge i luften over hovedstadsområdet. Det er dog langt fra alle, der nyder fyrværkeriet nytårsaften.

Mange beboere på asylcentrene er flygtet fra områder med krig og eksplosioner, og for dem kan det være overvældende. Derfor får mange beboere på asylcentre i disse dage besked om, hvad der venter, når nytåret skydes ind. Det skriver DR P4 København.

På Auderød Modtagecenter i Nordsjælland har daglig leder Esben Hestrup og hans kollegaer den seneste uge informeret beboerne om de høje lyde, der følger med fyrværkeriet.

- Det gør vi for at sikre, at det ikke kom bag på nogen af vores beboere, hvor stort et show, det er, og hvor meget larm, der kan komme set i forhold til, at der kan være rigtig meget, der lyder som det, de er flygtet fra, siger han til DR P4 København.

På Auderød Modtagecenter er der blevet hængt sedler op på fem forskellige sprog, så alle 900 beboere ved, hvad der sker nytårsaften:

- Vi fortæller dem, at i Danmark holder vi nytårsaften og at der bliver fyret masser af krudt af nytårsaften og i dagene deromkring, siger Esben Hestrup til DR P4 København.

Ligesom resten af året er der også personale på arbejde på Auderød Modtagecenter nytårsnat.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere