Asylcenter drejer nøglen om

Medarbejderne på den sjette største arbejdsplads i Halsnæs Kommune fik onsdag besked på, at virksomheden lukker.

Udlændingestyrelsen har besluttet, at Asylcenter Auderød skal dreje nøglen senest ved udgangen af september, og det betyder, at centerleder Michael Vinther og cirka 90 medarbejdere bliver sagt op.

- Det er rigtig ærgerligt, men vi tackler det professionelt. Jeg synes, vi driver et fantastisk sted og har løst vores opgaver på en ordentlig og etisk måde. Og når jeg lukker og slukker bliver det med rank ryg og fornemmelsen af, at det løste vi godt, siger Michael Vinther, centerleder på Asylcenter Auderød, til Frederiksborg Amts Avis.

Lukningen har ligget i kortene, da aftalen mellem Udlændingestyrelsen og Halsnæs Kommune i 2011 blev forlænget, så den maksimalt løb til september i år.

Den aftale bliver ikke forlænget yderligere, så der er maksimalt otte måneder til, at centerleder Michael Vinter for sidste gang skal køre gennem bommen foran Auderød Asylcenter, der har fungeret som modtage-, opholds- og udrejsecenter.

I stedet vil Udlændingestyrelsen åbne et udrejsecenter på Sjælsmark Kaserne til sommer. Det har medført utilfredshed fra Hørsholm Kommune og naboerne til kasernen, som ikke føler sig hørt omkring beslutningen.

Selvom der kom flere asylansøgere til Danmark i 2013 end året før, er behandlingstiden på asylsagerne blev reduceret så kraftigt, at der ikke længere er samme behov for asylcentrenes sengepladser.

Det lukningsdømte center i Auderød får følgeskab af asylcentrene i Sigerslev og Ebeltoft, der lukker i henholdsvis udgangen af februar og marts.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Udlændingestyrelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik