Foto: TV 2 Lorry

Asylansøgere på camping

Telefonerne er rødglødende hos Udlændingestyrelsen og Røde Kors i øjeblikket.

I Halsnæs Kommune har alle campingpladser fået en opringning og en forespørgsel, om de kan huse asylansøgere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er første gang, at jeg får den type opringning. Det siger også lidt om, hvor tilspidset situationen er.

Vi lukker alle hyttesektioner i næste uge og går på vintertid, så vi kunne desværre ikke hjælpe, siger Keld Palmberg, leder af Sølager Strand Camping.

Det er et svar som ligger på linje med kollegaernes.

Det er de ekstraordinært mange asylansøgere, som de seneste måneder er kommet til Danmark, der har sendt Udlændingestyrelsen på jagt efter sengepladser, både i Halsnæs Kommune og i resten landet.

- Jeg kan ikke kredse ind, hvem vi har ringet til, men der er i øjeblikket brug for alt. Det er Udlændingestyrelsen, der skal skaffe indkvartering, og vi er i dialog med dem om at spørge overalt, enten gennem tip fra folk, der er lokalt kendte eller simpelthen ved at slå op i telefonbogen, siger pressemedarbejder Anne Skovgaard fra Røde Kors.

Udlændingestyrelsens direktør Henrik Grunnet har betegnet asylsituationen som »nærmest kaotisk«.

Man har derfor anmodet Halsnæs Kommune om at forlænge centret i Auderødlejrens levetid til marts 2015. Byrådet i Halsnæs skal tage stilling til forespørgslen i aften, hvor et flertal bestående af Dansk Folkeparti og Venstre ventes at vende tomlen ned.

Derfor skal Udlændingestyrelsen finde alternativ indkvartering til omkring 600 asylansøgere mere - et job som de er i fuld gang med.