Astrid Krag får sin første ordførerpost for S

Nyoprettet ordførerpost som ældreordfører hos Socialdemokraterne går til tidligere SF-minister Astrid Kragh.

Tidligere sundhedsminister Astrid Krag skal nu tale de ældres sag for Socialdemokraterne. Et nyoprettet ordførerskab som ældreordfører går til den tidligere SF'er.

Det er Astrid Krags første ordførerskab hos Socialdemokraterne, som hun sluttede sig til i januar i år. Og hun glæder sig til opgaven med at udvikle ældrepolitikken, lyder det i en pressemeddelelse.

- Omsorgen for de ældre medborgere, der efter et langt arbejdsliv ikke længere kan klare det hele selv, er en af de vigtige grundpiller i vores velfærdssamfund. Men ældreomsorgen kan ikke stå stille - den må udvikles, hvis den også skal hænge sammen i fremtiden, siger Astrid Krag.

Hun har tidligere været ældreordfører for SF - og har ud over sin politiske erfaring med ældrepolitik også praktisk erfaring som ansat i ældreplejen på Amager.

Astrid Krag har som erklæret mål at medvirke til, at velfærdssamfundet også i fremtiden kan sikre gode rammer om en tryg alderdom.

- Vi lever længere, vi bliver flere år på arbejdsmarkedet, flere ældre borgere vil leve mange år med en eller flere kroniske sygdomme, og flere overlever alvorlig sygdom som kræft.

- Velfærdsteknologi og it giver nye muligheder, men også nye dilemmaer.

Alle de ting skal fremtidens ældrepolitik tage hånd om, for mennesker er ikke ens. Det er vi heller ikke, når vi bliver gamle, siger Astrid Krag.

Posten som minister for sundhed og forebyggelse var Astrid Krags fra 3. oktober 2011 til 3. februar 2014. Hun mistede ministerposten som konsekvens af, at SF valgte at træde ud af regeringen den 30. januar 2014.

Samme dag forlod Astrid Krag SF og meldte sig i stedet under fanerne hos Socialdemokraterne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik