Astrid Krag: Cpr-tyveri er et selvmål

Absurd, barnligt og med den helt modsatte effekt af formålet, sådan opfatter Astrid Krag det, at en hackergruppe har offentliggjort hendes cpr-nummer på det sociale medie Twitter.

- Først tænkte jeg. Nå ja, det skal de i hvert fald ikke have opmærksomhed på, og jeg gjorde ikke noget ved det. Men så talte jeg med andre om det og besluttede så alligevel at melde det til politiet, fortæller den tidligere SF'er og sundhedsminister og nu ældreordfører for Socialdemokraterne.

Det skriver DAGBLADET Roskilde i dag.

Astrid Krag blev opmærksom på det, da hun læste en artikel om, at hun og 20 andre SF'ere og tidligere SF'ere havde fået stjålet deres cpr-nummer, som led i en hackergruppes protest mod oprettelsen af Center for Cybersikkerhed, som netop er blevet vedtaget i Folketinget.

- Jeg synes, de skyder sig selv i foden, ved at gøre det. Jeg vil gerne diskutere personfølsomme oplysninger, men man skal ikke tro, at jeg lytter, når man begår en forbrydelse. Og nu er jeg blot glad for, at vi netop har truffet beslutningen om et Center for Cybersikkerhed, for det er netop forbrydelser som denne, de skal opklare, siger Astrid Krag, der nu er socialdemokratisk folketingskandidat i Greve/Solrød-kredsen, Sjællands Storkreds.

Hun har taget sine forbehold i forbindelse med offentliggørelsen af hendes cpr-nummer og prøver at tage det hele stille og roligt.

Politiet er i fuld gang med efterforskningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik