Asserbohus rives ned

Det karakteristiske bygningsværk Asserbohus, der blev opført som hotel i 1930

 

Byggeplan: Tidligere hotel og Tvindskole skal give plads til luksussommerhuse. 'erne og i mange år var kostskole - vil snart være fortid.

Den ny ejer Hans Lybecker, som erhvervede ejendommen i Asserbo i foråret, har besluttet, at den hærværksplagede hovedbygning skal jævnes med jorden. Det samme vil ske med de øvrige bygninger og barakker på den store grund, hvor der i stedet skal opføres en række store luksussommerhuse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis

- Oprindelig havde vi andre planer for selve Asserbohus, og det er synd, at de ikke bliver til noget. Vi har undersøgt, hvad det vil koste at sætte i stand, og det vil løbe op i 60 millioner kroner plus yderligere måske 20 millioner til ombygning for at gøre det klar til brug. Det tør jeg ikke binde an med, siger Hans Lybecker ifølge avisen.

Asserbohus har stået tomt, siden Tvind lukkede sine aktiviteter på stedet i 2006, og gennem årene har hovedbygningen været udsat for omfattende hærværk. Vandaliseringen af bygningerne er fortsat, efter Hans Lybecker erhvervede dem 1. april i år for 5,25 millioner kroner efter en lynhandel med Tvind og overhalede en anden investor.

- Tanken var, at hovedbygningen skulle indrettes som en slags olde-kolle med boliger og adgang til sundhedscenter og fysioterapi, men det er nu helt udelukket at etablere økonomisk, siger Hans Lybecker.

Siden fredag i sidste uge er der fældet, hvad der svarer til omkring 750 kubikmeter træer på grunden i Asserbo. I næste uge starter man nedrivning af øvrige bygninger, mens selve Asserbohus formentlig først rives ned næste år.

Når hovedbygningen forsvinder, bliver der plads til yderligere to-tre luksussommerhuse ud over de otte, det er planen at opføre på det øvrige areal. Seks af disse grunde er allerede solgt.

Halsnæs.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere