Askerød tilbage på ghettolisten

Selvom der sammenlagt er færre ghettoområder, så er der kommet tre nye til. Den ene er Stærevej i København. Den anden er Askerød i Greve Kommune, der før har været på listen.

Askerød i Greve blev i 2011 taget af ghettolisten. Nu er bebyggelsen i Greve Kommune tilbage på ghettolisten, og det ærgrer direktøren for det selskab, der administrerer Askerød.

- Det er ærgerligt, at Askerød igen er blandt de særligt udsatte boligområder, for der foregår faktisk et meget positivt arbejde med at skabe et godt boligområde, siger Ulrik Brock Hoffmeyer, der er direktør i BO-VEST.

Han mener ikke listen giver et retvisende billede.

- Som tallene viser, er der tale om meget små marginaler, der afgør, at Askerød er på listen igen. Det gør listen vanskelig at arbejde med, for der foregår en række udviklende projekter i Askerød, der giver et helt andet og mere nuanceret billede af området, siger Ulrik Brock Hoffmeyer.

I Københavns Kommune er fire områder taget af ghettolisten. Til gengæld er kvarteret omkring Stærevej kommet på som en af de tre nye på listen.

- Man skal glæde sig over de fire, der er kommet af, for det er trist for de mennesker, der bor i et område, der bærer et stempel inde på Christiansborg og i regeringskontorerne, som værende en ghetto, siger Københavns overborgmester Frank Jensen til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik