Askerød: Fra tomme boliger til venteliste

Boligsociale helhedsplaner har så stor en effekt i Askerød, at nye beboere søger til området, mens gamle beboere bliver boende, skriver fagbladet Boligen, der udgives af BL- Danmarks Almene Boliger.

I 2011 baksede Askerød med tomme boliger. Nu kan Askerød mønstre en venteliste på 183 boligsøgende, hvilket er en stigning på 100 procent.

Kigger man ligeledes på fraflytningsprocenten i samme perioder, valgte 21,8 procent i 2011 at flytte fra Askerød, mens der er sket en halvering til 11,2 procent i 2014, viser den seneste årsrapport fra området.

Årsagen skal ifølge direktør Ulrik Brock Hoffmeyer, Bo-Vest, findes i de boligsociale indsatser i og omkring området. Han fremhæver Greve Nord-projektet, som startede tilbage i 2008, hvor man blandt andet har haft fokus på børn, unge og familier. Projektet løber frem til 2016.

Formålet med Greve Nord-projektet er, at boligselskaberne, kommunen og lokalpolitiet i samarbejde yder en ekstra indsats for at gøre området til et tryggere sted at være. Beboerne er i centrum og skal have det godt og ikke mindst have lyst til at bo i området igennem længere tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik