Asfaltfabrik optrapper CO2-krigen

DONG energy har underskrevet den første klimakontrakt med et asfaltfirma herhjemme om aktiv medvirken i krigen mod CO2-udledning og i den sideløbende jagt på alternative energiformer. Det skriver DAGBLADET Køge

Skanska Asfalt med hovedsæde på Køge Havn får dermed hjælp til at nedbringe sit strømforbrug med 10-15 procent og skal til gengæld anvende besparelsen til køb af miljøvenlig strøm fra DONGs vindmølleparker.
- Vi bruger jo meget olie og strøm i vores produktion, og det er vigtigt for koncernen både at reducere sin egen CO2-udledning og samtidigt stimulere udbygningen af vedvarende energi, siger Bjarne Kjærside, direktør for firmaets tre danske fabrikker i Køge, Aalborg og Horsens.
DONG energys klimapartnerskab med Skanska er det foreløbigt 38. i rækken. Udover at være det første partnership med et asfaltfirma, er det også det første, som DONG har indgået med en virksomhed i Køge.
Skanska Asfalt »får sit navn« på en mølle i en vindmøllepark 30 kilometer ude i havet ved Horns Rev, skriver DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere