Arresthus plaget af væggelus

Der har været alt for mange 'indsatte' i Helsingør Arresthus i den seneste tid.

Udover de cirka 70 almindelige indsatte har arresthuset også huset en masse væggelus, der har plaget de indsatte, skriver Helsingør Dagblad.

Arresthusets chef Carsten Simonsen bekræfter over for Helsingør Dagblad, at det har været nødvendigt at hyre et skadedyrsbekæmpelsesfirma til at få fjernet væggelusene.

Det pågældende firma er midtvejs i arbejdet med at sprøjte væggelusene, så de indsatte kan opholde sig i cellerne uden at blive udsat for de små blodsugere.

- Vi har konstateret, at der er skadedyr herinde for 14 dage siden. Det skete via den læge, der er tilknyttet heroppe, og blev opdaget i forbindelse med en stuegang, hvor lægen tilså en indsat. Vi fik derefter kontaktet et skadedyrsbekæmpelsesfirma, som nu er i gang med at rense arresten. Det er ikke det helt vilde arbejde, for de indsatte kan godt være her, mens vi har skadedyrsfirmaet herinde, siger arrestforvarer Carsten Simonsen.

Veritabel eksplosion af væggelustilfælde

Væggelus er blevet noget af en negativ landeplage i de seneste år.

Skadedyrsbranchen i Danmark har oplevet en veritabel eksplosion i tilfældende af væggelus. Den plage er altså ikke længere kun noget, man støder på i hotelværelser i New York og lignende.

At væggelusene ligefrem har lyst til at komme bag tremmer, er der dog tilsyneladende noget nyt. For de indsatte i arresthuset har de blodsugende lus været uvelkomment selskab.

- Jeg har været 20 år i det her system, og jeg har aldrig før oplevet, at der var væggelus. Her i arresthuset har været nødvendigt at skadedyrsbekæmpe i alle rum. Man kan ikke bare nøjes med at bekæmpe væggelusene i de rum, hvor de er fundet. Så behandlingen gælder både cellerne med de indsatte og de almindelige rum i arresthuset, forklarer Carsten Simonsen.

Der skal sprøjtebehandles 3 gange

I arresthuset er der fundet væggelus i blandt andet madrasser og tøj og på mennesker, oplyses det over for Helsingør Dagblad. Det kræver tre omgange sprøjtebehandlinger af skadedyrsbekæmperne, før væggelusene er væk.

Der er ikke noget sundhedsskadeligt ved selve bekæmpelsen, forklarer arrestforvarer Simonsen. Helsingør Arresthus ligger i forbindelse med Politigården i Helsingør ved Prøvestenscentret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik