Arrangør forstår ikke fordømmelse: "Vi prøver at være så fredelige som muligt"

Ifølge arrangørerne bag biltræffet Striben ønsker de hverken at overtræde regler eller skabe utryghed - alligevel stopper kommuner gang på gang arrangementerne.

Greve Kommune har valgt at afspærre parkeringspladsen ved Mosede Fort fra fredag eftermiddag til mandag morgen.

Sådan lød meldingen fra kommunen onsdag, efter de var blevet opmærksomme på, at biltræfgruppen Striben Sjælland havde annonceret dæksparkeri og skraldende lydpotter på den kommunale parkeringsplads i Greve.

Men efter flere problemer med gaderæs i både Ishøj og Høje-Taastrup, hvor borgmestrene i begge kommuner har taget afstand fra arrangementerne og sat ind med store betonklodser de steder, hvor træffene skulle afholdes, vil Greves folkevalgte politikere ikke se måbende til, hvis lignende situationer skulle udspille sig i kommunen.

Se TV 2 Lorrys indslag om sagen herunder. Artiklen fortsætter efter videoen.

 

"Striben Sjælland hører ikke til i Greve"

- Striben Sjælland hører ikke til i Greve Kommune. De hører ikke til på offentlige arealer eller i boligområder, siger borgmester i Greve, Pernille Beckmann til TV 2 Lorry og tilføjer:

- De andre kommuner har ikke ønsket dem, og vi ønsker dem heller ikke. Så det er et signal om, at de skulle tage at finde et sted, hvor de kan have deres ræs under lidt mere organiserede forhold.

quote De andre kommuner har ikke ønsket dem, og vi ønsker dem heller ikke.

Pernille Beckmann, borgmester i Greve Kommune, Venstre

Derfor opsætter kommunen fredag klokken 15 betonklodser på parkeringspladsen.

- Vi sætter betonklodser op, fordi vi ikke ønsker gaderæs i nogen af vores bydele. Og ved Mosede Fort, der er det kommunalt areal, og der har vi mulighed for at handle i et hurtigere tempo, end når det er et privatejet areal, siger Pernille Beckmann.

Arrangør: Kritikken er forfejlet

Det annoncerede biltræf på Mosede Forts parkeringsplads er arrangeret af "Striben Sjælland", der ifølge dem selv er en ny gruppe, som ikke har noget at gøre med gaderæsepisoderne i Ishøj og Høje-Taastrup.

- Det er ikke os der har holdt i Ishøj eller Høje-Taastrup – det er en anden bilgruppe. Vi er kun startet tilbage i april måned, og vi er startet i Greve, siger Daniel Larsen, der er arrangør af Striben Sjælland.

quote Det er ikke os der har holdt i Ishøj eller Høje-Taastrup – det er en anden bilgruppe.

Daniel Larsen, arrangør Striben Sjælland

Fra april indtil nu har "Striben Sjælland" holdt træf på parkeringspladsen ved shoppingcenteret Waves i Greve, og ifølge Greves borgmester skaber bilforsamlingerne utryghed.

Striben Sjællands kan godt forstå, at folk kan blive utrygge, men ifølge dem er deres formål ikke gaderæs.

- Vi er jo bare en flok unge og ældre mennesker, der gerne vil mødes for at sparke lidt dæk og kigge på hinandens biler, så at Greve Kommune siger nej til os, det må jeg sgu være ærlig at sige, at det kan vi ikke rigtig forstå, siger Daniel Larsen.

Afspærrer så længe det er nødvendigt

Parkeringspladsen ved Mosede Fort åbner igen mandag morgen, og kommunen har tænkt sig spærre af, så længe det er nødvendigt.

- Vi sætter betonklodser op her, og så må vi se, om de flytter sig videre. Og gør de det, så gør vi selvfølgelig det samme. Vi kan jo ikke forhindre dem i at gøre det, desværre. Men vi vil gøre vores til, at de ikke er en del af Greve Kommune, lyder det fra borgmesteren i Greve.

Striben Sjælland er ærgerlige over at de ikke kan være på Mosede Fort, men de håber på en dialog.

- Vi prøver at være så fredelige som overhovedet muligt og prøver også at vise det til kommunerne, siger Daniel Larsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik