Arnfeldt tilbage til kommissions vidnebænk

Tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt, skal torsdag vidne om magtmisbrug i skattesag.

Torsdag skal han til det igen, tidligere spindoktor for Venstres Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt. Skattesagskommissionen har nemlig endnu engang sat en stol frem i vidneskranken til Arnfeldt, der senest gæstede kommissionen i slutningen af august.

Ved den lejlighed fortalte Arnfeldt, at han personligt havde haft statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) fortrolige skattesag i hænderne - en sag, som havnede på forsiden af BT under sidste års valgkamp.

Men spindoktoren afviste pure at stå bag den ulovlige lækage af Skats frifindelse af Thorning, ligesom han bedyrede, at han straks makulerede papirerne efter endt læsning.

Ikke desto mindre sigtede Københavns Politi - efter lige knap to år i tænkeboks - efter afhøringen Arnfeldt for at være manden bag skatte-lækagen.

Det er med denne sigtelse i bagagen, at Arnfeldt nu skal vidne om muligt magtmisbrug i myndighedernes omgang med skattepapirerne. Arnfeldt skal kaste lys over, om folk uden for den snævre kreds af sagsbehandlere i Skat København - ministre, embedsmænd eller spindoktorer - undervejs blandede sig i sagen.

Det var direktør i Skat København, Erling Andersen, der i sin tid for alvor fik skattesagen til at rulle.

Det skete, da han i en redegørelse for forløbet omkring behandlingen af skattesagen gav indtryk af, at han havde følt sig forsøgt påvirket i sit arbejde af folk i ministeriet, og at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen angiveligt havde forsøgt at få Skats frifindelse af Thorning-Schmidt ændret.

I alt 43 personer skal udspørges af kommissionen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik