Arnfeldt tilbage til kommissions vidnebænk

Tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt, skal torsdag vidne om magtmisbrug i skattesag.

Torsdag skal han til det igen, tidligere spindoktor for Venstres Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt. Skattesagskommissionen har nemlig endnu engang sat en stol frem i vidneskranken til Arnfeldt, der senest gæstede kommissionen i slutningen af august.

Ved den lejlighed fortalte Arnfeldt, at han personligt havde haft statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) fortrolige skattesag i hænderne - en sag, som havnede på forsiden af BT under sidste års valgkamp.

Men spindoktoren afviste pure at stå bag den ulovlige lækage af Skats frifindelse af Thorning, ligesom han bedyrede, at han straks makulerede papirerne efter endt læsning.

Ikke desto mindre sigtede Københavns Politi - efter lige knap to år i tænkeboks - efter afhøringen Arnfeldt for at være manden bag skatte-lækagen.

Det er med denne sigtelse i bagagen, at Arnfeldt nu skal vidne om muligt magtmisbrug i myndighedernes omgang med skattepapirerne. Arnfeldt skal kaste lys over, om folk uden for den snævre kreds af sagsbehandlere i Skat København - ministre, embedsmænd eller spindoktorer - undervejs blandede sig i sagen.

Det var direktør i Skat København, Erling Andersen, der i sin tid for alvor fik skattesagen til at rulle.

Det skete, da han i en redegørelse for forløbet omkring behandlingen af skattesagen gav indtryk af, at han havde følt sig forsøgt påvirket i sit arbejde af folk i ministeriet, og at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen angiveligt havde forsøgt at få Skats frifindelse af Thorning-Schmidt ændret.

I alt 43 personer skal udspørges af kommissionen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere