Arne rådgiver nye Lotto-millionærer: Det er et skønt job!

- Jeg har aldrig sure kunder, men nogle gange har omgivelserne reageret med stor misundelse, lyder det fra millionærrådgiver i Danske Spil.

Den heldige Frederiksberg-borger, der i lørdags vandt 11 millioner kroner i Lotto, kan se frem til et snarligt besøg af Arne Lenstrup. Og den nye mangemillionær er i ganske sikre hænder: I løbet af de seneste 14 år har Arne rådgivet Lotto-vindere for samlet to milliarder kroner.

Arne er såkaldt millionærrådgiver for Danske Spil, og det er noget nær en unik jobstilling, da der kun findes to af slagsen i Danmark. Hvis man vinder over 1,5 millioner kroner i Lotto, bliver man tilbudt rådgivning, og så er det, Arne og kollegaen kommer på banen.  

På mange måder er Arne Lenstrup en ganske almindelig seniorborger, der går op i havearbejde og ynder at bruge tid sammen med sine børnebørn. Men tre-fire gange om måneden tager den 76-årige pensionerede revisor fra Holte ud og besøger nogle meget glade mennesker.

- De fleste har vundet mellem mellem 2-12 millioner kroner, og så en gang imellem kommer der nogle af de store. En gevinst på 135 millioner tæller godt i regnskabet, siger Arne Lenstrup med reference til en mand i 50'erne, der i 2012 ramte den helt store jackpot i kiosken på Herlev Sygehus.

Han fortæller, at han typisk kommer på besøg en uge eller 14 dage efter, at Lotto-millionærerne har vundet. 

- Mange tør næsten ikke tro på, at det er rigtigt. De fleste holder nyheden tæt til kroppen, og de trænger gevaldigt til at fortælle nogen om deres oplevelser. De kan fx fortælle, at de kontrolleret tallene 800 gange, eller om den første snak med Danske Spil. 

Millionærrådgiveren fortæller, at de nye mangemillionærer generelt er meget fornuftige. 

- Det er sjældent, at folk har flyvske planer. Det typiske er, at de gerne vil have en god ferierejse, en bedre bil og en eller anden form for forbedring af deres boligsituation. En gang imellem er vi faktisk nødt til at sige, at de også skal huske at gøre noget, som de normalt ikke ville gøre, siger Arne Lenstrup og fortsætter:

- Der er mange vindere, som fortæller mig, at de, inden de vandt, ville have en stor Mercedes. Men når det kommer til stykket, er en pæn Mondeo som regel nok. Min erfaring er, at når først pengene er der, så får den almindelige økonomiske fornuft lov til at råde. 

Inden han i 2002 gik på pension, var Arne Lenstrup partner i revisionsgiganten Deloitte, og han nyder at kunne trække på sine erfaringer som statsautoriseret revisor i sit nuværende job.

- Det er helt vidunderligt. Jeg får lov til at bruge noget af den viden, jeg har. Jeg kan også godt lide at komme ud og se mennesker, og det får jeg lejlighed til. Det værste ved at gå på pension er, at man taber kontakten til et netværk, siger Arne Lenstrup til TV 2 Lorry.

 - Vi snakker om hvilke ting, vinderne skal tænke over. Vi diskuterer fx mulige investeringer, skatteforhold og renteudgifter. Det er en god idé at få fjernet sin gæld. I mange tilfælde snakker vi også om at investere i huset. En del af jobbet er også at bekræfte vinderen i, at de selv har gjort sig nogle fornuftige tanker. 

Det er en god idé at gå stille med dørene, hvis man pludselig bliver mangemillionær, mener rådgiveren.

- Risikoen for misundelse er reel. Jeg har aldrig sure kunder, men nogle gange har omgivelserne reageret med stor misundelse. Det er nok det værste. Det kan være familiemedlemmer, naboer eller gode venner. Det skaber et skår i glæden, siger Arne Lenstrup til TV 2 Lorry.   

- Vi snakker også nogle gange om, at man skal prøve at opføre sig nogenlunde som normalt. Hvis man har vundet en rigtig stor gevinst, så kan man godt tillade sig at sige jobbet op, men hvad skal folk så lave? Alle deres venner og bekendte er satme stadigvæk nødt til at gå på arbejde, så vinderne risikerer at sidde derhjemme mutters alene.

Han har ét råd, han giver alle Lotto-vinderne - uanset om de er i 30'erne eller 60'erne. 

- Lov dig selv en ting: Træf aldrig en beslutning, mens du sidder i banken. Hvis du ikke kan forstå, hvad der står, så sig nej! Bankrådgivere er bankens sælger, og man kan heller ikke forvente, at manden i Brugsen sender dig hen til en Menu-butik.  ​

For almindelige mennesker virker de to milliarder, Arne Lenstrup samlet har rådgivet om, som et astronomisk beløb, men det er ikke et tal, der gør stort indtryk på millionærrådgiveren. 

- Det har jeg ikke tænkt ret meget over. Jeg har beskæftiget mig med mange store virksomheder i min karriere, så jeg har været vant til at jonglere med ret store tal, siger han.

Et sidste spørgsmål presser sig på: Spiller en mand, der rådgiver Lotto-millionærer selv Lotto?

- Det gør jeg faktisk ikke, men min kone gør. Vi behøver ikke gøre det begge to, lyder svaret. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik