Arkitekter frygter ghetto på den her mark

Arkitekterne Karsten D. Olesen og Anne Nebel, advarer Hillerød Kommune mod at gennemføre et byggeprojekt på Møllebrogrunden. Ingen vil bo der, lyder dommen.

Et boligområde, hvor ingen, der kan vælge anderledes, vil vælge at bo - måske lige bortset fra dem, der køber en penthouse på 15. etage. Et boligområde, som kan blive fremtidens ghetto i Hillerød.

Det er de to arkitekter, der både bor og arbejder i Hillerød, der kommer med den skrappe udmelding i Frederiksborg Amts Avis i dag.

Om investoren, M Goldschmidt, siger Karsten D. Olesen:

- Jeg tror, han har haft for meget fokus på afkast. Men hvis han vil det projektet det bedste, er det på tide at kigge på kvaliteten.

Ellers vil Møllebroprojektet bliver endnu et forfejlet byggeri i Hillerød, ligesom projekter som Gallerierne og Herluf Trolle Torv har været det.

De to arkitekter ser Møllebroprojektet udvikle sig på samme måde, bare i endnu større målestok, fordi investor udnytter chancen til at få det maksimale ud af investeringen og vil overudnytte grunden med et kolosalt byggeprojekt med 15 etagers højhuse - og 8 etagers boligblokke.

Borgmester Dorte Meldgaard, Kons., har endnu ikke læst høringssvaret fra de to arkitekter, og vil derfor ikke tage stilling til kritikken. Men hun understreger, at alle høringssvar vil blive vurderet af forvaltningen og politikerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere