Årets leder bag løbsk overforbrug

Da lederen af Vognmandsparkens Børnehave i Roskilde, Lillian Gregersen, sidste år modtog prisen som årets kommunale leder i Danmark, var hun midt i et forbrug af dyre indkøb for tre gange så meget som hendes budget tillod.

Regnskaber fra 2010 viser, at hun blandt andet indkøbte designerlamper for 56.000 kroner og ompolstring af en doneret sofa for 45.000. I alt brugte børnehaven for 350.000 kroner med et driftsbudget på 120.000, skriver DAGBLADET Roskilde.
Den budgetansvarlige er lederen af daginstitutionsområde Østervang, Michael Preisler. Han forklarer, at varerne er bestilt uden hans viden og accept.
- Den pædagogiske leder er bestiller af varer. Når varen er leveret, skal jeg betale, siger områdelederen.
Han er løbende blevet bekendt med forbruget, efterhånden som regningerne tikkede ind, men kan ikke komme ind på, hvad der er gjort for at standse det, da det er en personsag.      Lillian Gregersen mener, at underskuddet er en konsekvens af områdestrukturen. Hun vil ikke forklare, hvorfor hun blandt andet har indkøbt designerlamper og ombetrækning af en sofa for 45.000 kroner, som der ikke var budget til.
- Jeg vil ikke udtale mig om det. Det bliver bare til, at man hænger mig op på det i stedet for, at jeg har været institutionsleder i 25 år og aldrig haft underskud, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere