Arenabyggeri for 1,2 mia. snart færdigt

Byggeriet af Royal Arena i Ørestad nærmer sig sin afslutning. Prisen bliver 10 procent højere end forudset.

Det er snart tre år siden, grundstenen blev lagt - og nu melder folkene bag Københavns nye store sports- og musikarena, at det gigantiske projekt nærmer sig sin afslutning. Dermed kan arenaen åbne som planlagt i starten af næste år.

Det er ikke billigt at bygge sports- og kulturarenaer i den størrelse. Den oprindelige pris var fastsat til 1,2 milliarder. Siden er byggesummen udvidet  til knap 1,3 milliard, og så har projektet været ramt af en række fordyrende omkostninger på godt 100 millioner kroner. Det betyder, at ejerne - Københavns Kommune og Realdania skal spytte ekstra i kassen.

-Men det er penge, der kommer hjem igen, siger bestyrelsesformand for projektet Bent Frank til TV 2 Lorry.

Realdania har allerede besluttet at tilføre ekstra kapital til selskabet, mens Københavns Kommune er gået i gang med beslutningsprocessen.

Bent Frank siger til TV 2 Lorry, at en overskridelse på 10 procent ikke er usædvanlig for et byggeri i den størrelsesorden.

Royal Arena får plads til 15.000 koncertgæster - eller 12.500 mennesker, når der er tale om sportsbegivenheder.

Vil du se byggeriet på Webcam? Byggeprojektets webcam opdaterer dagen igennem billeder, så du kan se, hvordan der ser ud ved det store projekt ligenu.

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik