Arbejdsulykke: 26-årig klemt fast i metrotunnel

En metroarbejder blev torsdag aften svært kvæstet i en arbejdsulykke under jorden.

En 26-årig metroarbejder kom alvorlig til skade, da han torsdag aften kom i klemme mellem to betonelementer på metrobyggeriet i København.

Ulykken skete under jorden omkring 200 meter inde i et tunnelrør. Hovedstadens Beredskab blev tilkaldt for redde manden op til overfalden til en ventede en ambulance. Manden blev efterfølgende kørt med udrykning til Rigshospitalet.

 - Han var svært kvæstet men i live, og hans bækken var knust, oplyser Kristian Læstved operationschef ved Hovedstadens Beredskab.

 - Vi evakuerede ham fra tunnelrøret og op til overfladen. Det er klart, at evakueringen tager lidt længere tid, når det sker under jorden, men var der en læge med, og da han kom op til overfalden tog det sundhedsfaglige personale fra ambulancen over, fortæller operationschefen. 

Fordi ulykken skete under jorden, måtte Hovedstadens Beredskab bruge en kran for at hejse manden op gennem tunnelrøret. Beredskabet benyttede den kran, der er opstillet på byggepladsen, og som normalt bruges til at flytte fx byggematerialer ned i tunnelen.

Den 26-årige mand er nu uden for livsfare og hans tilstand er stabil, oplyser vagtchef Michael Andersen ved Københavns Politi til TV 2 Lorry.

De to betonelementer, som den 26-årige blev klemt fast i mellem, er de sider, som selve metrotunnelen består af. Hvordan, manden kom i klemme, vides endnu ikke, men Arbejdstilsynet er blevet tilkaldt.

 - Vi har tilkaldt arbejdstilsynet, som skal undersøge, om der er sket fejl eller overtrædelser af Arbejdsmiljøloven, siger vagtchefen.

Ulykken skete ved byggepladsen på Haraldsgade i forbindelse med byggeriet af Cityringen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik