Mand alvorligt kvæstet i arbejdsulykke - tilsynet kom aldrig

En mand blev alvorligt kvæstet under en arbejdsulykke i Nordhavnstunnelen. Men Arbejdstilsynet kom ikke.

Arbejdstilsynet lægger sig fladt ned og erkender fejl i forbindelse med fatal arbejdsulykke, der den 26. april 2017 kunne have kostet en mand livet i Nordhavnstunnelen i København.

Ulykken skete i forbindelse med noget el-arbejde i tunnelen, da en lift væltede og slog en mand bevidstløs. Manden overlevede, men ikke uden men, og han er nu i gang med genoptræning.

- Det er en beklagelig fejl, at vi ikke rykkede ud i den pågældende sag, og det vil vi gerne undskylde. De tilsynsførende, der skulle have været rykket ud, var optaget af andre arbejdsopgaver, siger Flemming Bentzen, tilsynschef i Arbejdstilsynets Center Øst til Avisen.dk og fortsætter:

- Normalt skal vi rykke ud, når der sker en ulykke af den kaliber. Vores kvalitetsprocedure er ikke overholdt i den pågældende sag, siger han.

Medarbejderflugt fra Arbejdstilsynet

Det er normal procedure i Arbejdstilsynet, at tilsynsførende rykker ud og klarlægger årsagerne til arbejdsulykker. Men på grund af nedskæringer i antal medarbejdere, må Arbejdstilsynet prioritere benhårdt i sagerne.

I februar kunne Avisen.dk fortælle, at 100 tilsynsførende i Arbejdstilsynet på tre år havde sagt deres stilling op.

Arbejdstilsynet sagde farvel til 60 medarbejdere i 2015, der selv valgte at gå som konsekvens af begrænsede bevillinger. 30 af de, der sagde op, var tilsynsførende.

- Det er ingen hemmelighed, at Arbejdstilsynet er blevet beskåret, men det forklarer ikke, hvorfor vi ikke rykkede ud i den konkrete sag. Derfor sender vi også tilsynsførende ud og undersøger den pågældende ulykke, slår Flemming Bentzen fast.

Tager ikke imod undskyldning

Sikkerhedsrepræsentant og VVS-montør i den pågældende virksomhed, Lars Andersen, har ikke meget tilovers for Arbejdstilsynets beklagelse.

- Jeg kan ikke bruge en undskyldning til noget som helst. Hvad så med næste gang, der sker en arbejdsulykke, og Arbejdstilsynet undlader at rykke ud? Der er skåret så meget i bemandingen i Arbejdstilsynet, at de trækker lod om, hvem de rykker ud til, mener Lars Andersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik