Arbejdsfællesskab erstatter bande-fællesskab

En rå, mandlig omgangstone og et tydeligt hierarki er to af grundene til, at håndværkerfirmaer kan være et nyt modsvar på bandeproblemer. Sådan ser Halsnæs Kommune i hvert fald på sagen.

Kommunen har ifølge Frederiksborg Amts Avis allieret sig med fem lokale virksomheder inden for håndværksfaget. Det er planen, at virksomhederne med netop deres stærke fællesskaber, disciplin og rendyrkede mandekultur skal hjælpe de unge med tilknytning til bandemiljøet til i stedet at få uddannelse og job.

- Vi gør nu en stor indsats for at få fat i de unge, og jeg forventer, at projektet får flyttet gruppen af unge, som primært består af unge mænd, væk fra bandemiljøet, siger borgmester i Halsnæs Kommune Helge Friis (S).

Projektet har skelet til, hvad banderne kan tilbyde de unge, og kommunen vil vise, at den kultur, og det fællesskab, som drager de unge mod banderne, kan de også få på arbejdsmarkedet.

- Det, der tiltaler de unge ved bander, tror jeg, er fællesskabet og disciplinen. Men det kan de også få hos mig. Det handler om at skabe tillid til de unge og strukturere deres hverdag, siger Lars Voss til Frederiksborg Amts Avis.

Han er indehaver af Entreprenør Lars Voss Aps, som er tilknyttet projektet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik