Antallet næsten fordoblet: Flere tvangsauktioner i hovedstaden

Flere tvangsauktioner i hovedstadsområdet betyder, at regionen ikke længere har færrest i landet.

Foto: Shutterstock - Iris

Region Hovedstaden kan ikke længere bryste sig af at have landets laveste antal tvangsauktioner, for i løbet af det seneste kvartal er antallet af tvangsauktioner nærmest fordoblet i hovedstadsområdet, viser friske tal fra Danmarks Statistik.

Det er især agust og september måned, man har oplevet flere tvangsaktioner i regionen. I juli måned blev der registeret 23 tilfælde, men det tal voksede de efterfølgende måneder til 45 og 39 tilfælde.

Læs også Laveste antal tvangsauktioner i 10 år: Hovedstaden i stort fald

Samlet set er tvangsauktionerne steget fra 65 i andet kvartal til 105 i tredje kvartal – en relativ kraftig stigning på 62 procent, hvilket har betydet, at hovedstadsområdet har måttet vige pladsen som regionen med færrest tvangsauktioner.

Sjælland har flest tvangsauktioner

Det er sket til fordel for Nordjylland, som dog også selv har oplevet en stigning på 25 procent i tredje kvartal.

Til sammenligning er tallene i landets tre øvrige regioner dalende, men det ændrer ikke på, at Region Sjælland fortsat er den landsdel med flest tvangsauktioner, som man kan se i tabellen herunder.

Det er især enfamiliehuse, ejerlejligheder og sommerhuse, der ryger på tvangsauktion.

Her kan man se tallene fra Danmarks Statistik, der viser, hvor mange tvangsauktioner der har været i tredje kvartal i år sammenlignet med andet kvartal. Foto: Danmarks Statistik

Læs også Sjælland har flest tvangsauktionerTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik