Antallet af lommetyverier er faldet

I København faldt antallet af anmeldte lommetyverier i 2014 med 16% i forhold til året før. Politiet forklarer faldet med forebyggende oplysningskampagner og mere politi på udsatte steder.

I takt med solens overtag strømmer danskerne ud på gaderne, og det er et slaraffenland for lommetyve.

En let tilgængelig mobiltelefon eller et dankort, hvor koden kan aflures, er blandt favoritterne hos de langfingrede tyve, og fra 2010 til 2013 steg antallet af anmeldte lommetyverier i Danmark med knap 40 pct.

Men sidste år faldt tallet på landsplan med 14,6 pct., og det forklarer politiet med et øget fokus på de fingernemme forbrydere.

- Det har været et af vores indsatsområder, og vi er glade for at se, at det har haft en effekt. Og vi kan allerede se, at det er faldet yderligere i de første måneder af 2015, siger Jan Bjørn, som er ledende politiinspektør i Københavns Politi, hvor antallet af sager i 2014 faldt med 16%.

Københavns Politi har samlet tyveriindsatsen i et afsnit, og her har man arbejdet på flere fronter og i et tæt samarbejde med Københavns Kommune.

- Vi har haft en række kampagner, som appellerer til folk om at passe på sig selv og sine værdier ved arrangementer som eksempelvis Distortion eller MGP. Men vi har også haft en øget uniformeret patruljering, som afskrækker de kriminelle, og civile betjente, som skal tage nogle af de kriminelle ud af spillet, siger Jan Bjørn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20200910-132712-L-1920x1280we

Buskrydning skulle bremse hashhandel: Nu er pusherne rykket til en ny park

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere