Antallet af lommetyverier er eksploderet på få år

Der er sket en stigning på knap 40 procent i antallet af anmeldelser inden for kategorien tyveri fra taske, lomme og bagage fra 2007 til sidste år, skriver metroXpress.

I 2012 var der på landsplan 37.696 anmeldelser. Det er en stigning på knap 40 procent siden 2007. De mange flere lommetyverier finder stort set alle sammen sted i København. Her har man oplevet mere end en fordobling og har i 2012 haft 20.599 tyverier fra taske, lomme og bagage.

»Langt hovedparten af tyverierne, der figurerer under tyveri fra taske, lomme eller bagage, er lommetyverier. Det er der ingen tvivl om. Det er en bekymrende tendens, som vi vil sætte massivt ind overfor i 2013,« siger Arne Wissing, der er politiinspektør hos Københavns Politi, til metroXpress.

Desuden har politiet allerede en rimelig klar profil af de professionelle lommetyve, der huserer.

»Vi anholder jo nogle af dem, og desuden kan mange give beskrivelser af, hvem der formentlig har stjålet fra dem. Det er jo ofte noget, man godt kan gennemskue, efter det er sket. Det er i stor udstrækning folk, der kommer fra østeuropæiske områder,« siger Arne Wissing, der tilføjer, at det primært er mobiltelefoner, der bliver stjålet.

Han forklarer, at tendensen er europæisk, og at man derfor deler erfaringer med især norsk og svensk politi.

I Norge har politiet for nylig kortlagt, at det i 65 procent af tilfældene er kvinder, der udsættes for lommetyveri.

Og selv om en lignende undersøgelse ikke findes i Danmark, så undrer det ikke Arne Wissing, hvis tendensen skulle vise sig at være den samme her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik