Antallet af indbrud stiger voldsomt

På fire år er antallet af anmeldte indbrud i nordsjællandske villaer steget med 30 procent. Til og med juli i år fik politiet 2351 anmeldelser om indbrud i villaer i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Til sammenligning var tallet 1808 efter de første syv måneder i 2007, 1854 anmeldelser i perioden i 2008 og 2212 i samme periode sidste år.

I Hillerød er anmeldelserne steget fra 83 i de første syv måneder i 2007 til 145 i år. Det er en stigning på 75 procent.

- Det er en markant stigning i Hillerød, men Hillerød følger tendensen fra hele landet. Og så er det nok ikke nogen hemmelighed, at i Nordsjælland bor en del velstillede mennesker, her er lidt at komme efter. Vi har haft år med opsving, hvor folk har købt ind, og det har tyvene luret, siger funktionsleder i Nordsjællands Politi Christian B. Have, der har trukket tallene ud af politiets database.

Han oplyser, at der både er udlændinge og danskere blandt indbrudstyvene.
Nordsjællands Politi nedsatte i foråret et særligt indbrudsteam for at knække kurven.

- Der er kommet mere efterforskning, og så er vi ude hos grundejerforeningerne for at fortælle om teknisk sikring af boligen mod indbrud. Det første man bør gøre, når man skifter bolig, er at skifte låsene. For hvis du og jeg køber nyt hus eller lejlighed, ved man ikke, hvor mange nøgler der er i omløb, forklarer funktionslederen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik