Antallet af falske alarmer er steget

Ingen røg uden en brand, siger et gammelt ordsprog - Men det er ikke sandt.

Antallet af brandalarmer, der bimler og kimer, uden en eneste flamme, er steget i år, skriver DR Sjælland.

Der har været cirka 12000 såkaldte blinde alarmer i år fra de automatiske brandanlæg, som er på virksomheder og institutioner.

Falck skønner, at de 1500 af dem er fra Region Sjælland. Det har kostet over 5,2 millioner kroner at få Falck ud til falske brande her i regionen, fortæller DR Sjælland.

Thomas Reimann er vagtcentralchef i Falck for region sjælland og mener det er et stort problem. De falske alarmer går nemlig ud over andet end økonomien.

- Flere alarmer har jo selvfølgelig den effekt, at man kommer til at køre lidt på rutinen. Det er jo den her med at råbe "ulven kommer" alt for mange gange, som går lidt ud over indsatsen, siger Thomas Reimann.
Derfor kræver det en indsats fra institutioner og virksomheder med brandanlæg, understreger han.

- For at få antallet af alarmer ned, skal virksomheder blive bedre til at betjene deres alarmer. De skal for eksempel vide, hvornår alarmen skal deaktiveres, så den ikke går i gang, bare fordi der kommer håndværkere på besøg.
Ud over støv fra håndværkeres arbejde er damp fra brusebade eller ós fra madlavning en hyppig årsag til blinde alarmer.

Det koster cirka 3500 kroner, hver gang Falck skal køre ud til en blind alarm.

Den regning vælger nogle kommuner at sende direkte til de firmaer, der udløser alarmen, mens andre lader skatteborgerne betale regningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik